Stoltenberg: Ukrajna NATO-tag lesz

Az Ukrajna elleni orosz hadművelet megindításának második évfordulója alkalmából Jens Stoltenberg NATO-főtitkár videóüzenetben erősítette meg a szervezet szándékát Ukrajna felvételére.

Forrás: MTI2024. 02. 24. 10:29
STOLTENBERG, Jens
München, 2024. február 16. Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár sajtóértekezletet tart a 60. alkalommal megrendezett müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia Transzatlanti Fórum elnevezésû rendezvénye elõtt 2024. február 16-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ukrajna csatlakozni fog a NATO kötelékéhez. Nem az a kérdés, hogy tag lesz-e, hanem az, hogy mikor” fogalmazott a norvég politikus a szombaton publikált videóüzenetében.
 

„Amíg mi felkészítjük őket erre a napra, a NATO továbbra is Ukrajna mellett fog állni” mondta Stoltenberg.
Vlagyimir Putyin orosz elnök azért indított háborút, hogy bezárja a kaput a NATO előtt, „megtagadva ezzel Ukrajnától a jogot, hogy saját maga válassza meg saját útját”. Ezzel azonban éppen az ellenkezőjét érte el fogalmazott.

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtóértekezletet tart a 60. alkalommal megrendezett müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia Transzatlanti Fórum elnevezésű rendezvénye előtt, 2024. február 16-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.