Szélsőséges időjárás miatt több súlyos baleset is történt, helyenként ujjnyi vastag jégpáncél borítja az utakat + videó

A rendkívüli helyzetek minisztériuma arra figyelmeztetett, hogy kedd reggelig jeges eső, hó és köd várható Moszkvában, helyenként vastag jégtakaróval.

2024. 02. 12. 19:29
Az ország több részében már korábban is gondot okozott a szélsőséges időjárás. Közép- és Dél-Oroszország egyes régióiban a legerősebb a jég. Novoanninskiy városában (Volgográdi terület) az iskolások távoktatásra lettek kárhoztatva - írta meg még napközben a RIA Novosztyi. Voronyezsi régióban az időjárás miatt felborult egy autóbusz, hat utas megsérült. Fotó: Telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihail Leusz, a Fobosz meteorológiai központ vezető munkatársa a Ria Novosztyinak elmondta, hogy a következő órákban az időjárás jelentősen változik, a hőmérséklet fokozatosan csökkenni fog. Egy légköri front átvonulása miatt ma estétől holnap hajnalig jeges, ónos esős, ködös, változékony időjárásra kell számítani.

 

Az ország több részében már korábban is gondot okozott a szélsőséges időjárás. Közép- és Dél-Oroszország egyes régióiban a legerősebb a jég.

Novoanninskiy városában (Volgográdi terület) az iskolások távoktatásra lettek kárhoztatva – írta meg még napközben a Ria Novosztyi. Voronyezsi régióban az időjárás miatt felborult egy autóbusz, hat utas megsérült. 

Az energiaügyi minisztérium reggel arról számolt be, hogy a rossz időjárás miatt több mint 265 ezer fogyasztó maradt áram nélkül az LNR, Rosztov, Volgográd és Asztrahán régiókban.

Délutánra a jeges, ónos eső elérte Moszkvát is.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Moszkva lakói utoljára 1977-ben láttak akkora havazást, mint amilyet tavaly novemberben.

Borítókép: Az időjárás miatt felborult egy autóbusz, hat utas megsérült (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.