Trudeau: Oroszországnak meg kell nyernie ezt a háborút

Marija Zaharova, az orosz külügyi szóvivő megígérte, hogy így lesz.

2024. 02. 26. 18:29
TRUDEAU, Justin
New York, 2023. szeptember 21. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint hülyét csinált magából a kanadai miniszterelnök, aki szerint az orosz–ukrán háborút az oroszoknak kell megnyerniük. A politikus azonban, miután felismerte a nyelvbotlást, korrigálta magát.

Tudjuk, hogy Oroszországnak meg kell megnyernie ezt a háborút. Illetve nem, bocsánat, Ukrajnának kell megnyernie ezt a háborút Oroszország ellen

 – hangoztak szavai.

 

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium éles nyelvű szóvivője azonnal kiszúrta a bakit, és rögvest reagált is rá. 

Justin, köszönöm a támogatásodat. Megígérjük

– fogalmazott a szóvivő.

Nem ez volt első és legszánalmasabb politikai baklövése a kanadai elnöknek. Nemrég vastapssal köszöntött egy 98 éves ukrán náci kollaboránst. Jaroszlav Hunka a második világháborúban egy náci egységben szolgált, ahol részt vett többek között zsidók tömeges meggyilkolásában.

Borítókép: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsának az ukrajnai háborúról tartott tanácskozásán a világszervezet New York-i székházában 2023. szeptember 20-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.