Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A svéd rendőröknek elegük lett Greta Thunbergből

Erővel távolította el a rendőrség Greta Thunberg klímaaktivistát a svéd parlament bejárata elől. Thunberg és társai hétfő óta akadályozták a bejutást az épületbe.

Forrás: The Guardian2024. 03. 13. 9:54
Swedish climate activist Greta Thunberg (C) is led away by police after being arrested during a sit in outside the Swedish parliament, the Riksdagen, to demonstrate for climate action, on March 12, 2024 in Stockholm, Sweden. (Photo by Samuel STEEN / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkapták és húsz méterrel odébb húzták Greta Thunberg klímaaktivistát a svéd rendőrök. Thunberg ezúttal a stockholmi parlament épületének egyik ajtaját állta, pontosabban ülte el több társával együtt, hogy így tiltakozzon a klímaváltozás hatásai ellen − számol be róla a The Guardian brit napilap.

A mindössze 21 éves hivatásos klímatüntetőnek már csinos listája van a rendőrökkel való összetűzésekről, csak a múlt év folyamán Svédországban, Norvégiában és Németországban is intézkedtek ellene. Nagy-Britanniában pedig bíróság elé is állították a közrend megzavarásának vádjával, mert megzavarta az olajipari vezetők londoni megbeszélését. A bíró azonban felmentette, mivel úgy ítélte meg, hogy a rendőrségnek nem volt hatásköre letartóztatni őt és társait.

Borítókép: A svéd klímaaktivistát, Greta Thunberget elvezeti a rendőrség 2024. március 12-én Stockholmban (Fotó: Samuel Steen/TT hírügynökség/AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.