Atomháborút akar Macron? + videó

Francia politikusok is arról beszélnek, hogy Emmanuel Macron szavai veszélyesek. Az elnök kijelentései az atomháború kirobbanását hozhatják magukkal – írta az egyik francia ellenzéki politikus az X-en.

2024. 03. 15. 6:56
Franciaország elnöke, Emmanuel Macron arra vár, hogy köszöntse Litvánia elnökét a párizsi Elysée-palotában 2024. március 12-én (Fotó: AFP/Julien de Rosa) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai háború egzisztenciális kérdés Európa és Franciaország számára. Ezt mondta csütörtök este a köztársasági elnök a France2 francia köztelevíziónak és a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott élő interjúban. Macron kijelentéseire reagált a francia Hazafiak mozgalom elnöke, aki szerint az államfő szavai közelebb hozzák az atomháborút.

Kép: Emmanuel Macron francia elnök a TF1 és a France 2 francia tévécsatornáknak adott élő interjúban beszél a párizsi Elysee elnöki palotában. (Fotó: Ludovic MARIN / AFP)
Emmanuel Macron francia elnök a TF1 és a France 2 francia tévécsatornáknak adott élő interjúban beszél a párizsi Elysée elnöki palotában. Atomháborút hozhatnak ezek a szavak? Fotó: AFP/Ludovic Marin

Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet, és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön

 – fogalmazott a francia elnök. Mint ismert, Macron az elmúlt hetekben folyamatosan háborús nyilatkozatokat tett. Egészen odáig ment, hogy nem zárta ki a nyugati csapatok küldését sem Ukrajnába, az orosz–ukrán háborúba.

Florian Philippot francia ellenzéki politikus szerint Macron olyan kijelentéseket tesz, amelyek igazolhatnák az atomtámadást. 

A volt EP-képviselő az X-en úgy fogalmazott:

Vegyük észre! Szándékosan csinálja? Igen, határozottan, hogy tovább növeljük itt a feszültséget és a félelmet! Micsoda őrület! Micsoda felelőtlenség!

 – folytatta Philippot, aki a bejegyzésében háborúellenes felvonulásra hívta az embereket.

 

Borítókép: Franciaország elnöke, Emmanuel Macron arra vár, hogy köszöntse Litvánia elnökét a párizsi Elysée-palotában 2024. március 12-én (Fotó: AFP/Julien de Rosa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.