Az orosz hatóságok mindent megtesznek az orosz állampolgárok és a külföldiek biztonsága érdekében

A Magyar Nemzet megkeresésére adott tájékoztatást az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetségének sajtóosztálya. Korábban az amerikaiak terrorveszélyt jelentettek Moszkvában.

2024. 03. 11. 13:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszországi Föderáció illetékes szervei mindent megtesznek az orosz állampolgárok és az orosz területen tartózkodó külföldiek biztonsága érdekében, többek között a közelgő elnökválasztás miatt is. Ezt válaszolta az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetségének sajtóosztálya a Magyar Nemzet megkeresésére.

Lapunk azért kereste meg az orosz nagykövetséget, mert a minap az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége arra figyelmeztetett, hogy szélsőségesek egy moszkvai támadást terveznek. 

A nagykövetség figyelemmel kíséri azokat a jelentéseket, amelyek szerint a szélsőségesek, a küszöbön álló terveik szerint, nagy moszkvai összejöveteleket céloznak meg, beleértve a koncerteket is, és az Egyesült Államok állampolgárainak azt tanácsoljuk, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagy összejöveteleket

– írták még a múlt héten az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének honlapján.

Az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetsége lapunk megkeresésére válaszolva úgy fogalmazott: nem jogosult kommentálni az Oroszországban akkreditált nyugati diplomáciai képviseletek, köztük az Amerikai Egyesült Államok által tett nyilatkozatokat, amelyek a Moszkvában elkövetett állítólagos, esetleges terrortámadásokkal kapcsolatosak. 

Ugyanakkor megjegyzik, haladéktalanul tájékoztatják a Magyar Nemzet szerkesztőségét, ha a hivatalos orosz hatóságok részéről bármilyen reakció érkezik ezekre a nyilatkozatokra.

A magyar konzuli szolgálat szerint Oroszország fokozott óvatossággal látogatható ország, kiemelt biztonsági kockázatot rejtő térséggel. Mint írják, Oroszország Ukrajnával határos területei: a Brjanszki, Kurszki, Belgorodi, Voronyezsi, Rosztovi területek határhoz közeli részei a szomszédos országban zajló fegyveres konfliktus potenciális veszélyei miatt a II. kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt térségek kategóriában vannak. Az ország egyéb részei a III. biztonsági besorolási kategóriában, azaz a fokozott óvatossággal látogatható országok és térségek közé tartoznak.
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/apreklama)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.