Donald Trump fia is felháborodott a migránsoknak adott ingyenlakások miatt

A Maine államban található Brunswick városában egy új lakóparkban helyezik el a migránsokat. Van, akinek két évig sem kell bérleti díjat fizetnie. A helyik felháborodtak az eljárás miatt.

2024. 03. 03. 21:56
Illusztráció, lakás, ház, lakhatás (Forrás: Pexels)
Illusztráció (Forrás: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fent a világnak ezen a részén és Maine államban illegális bevándorlóknak adnak ingyenlakást, több millió dolláros ingyenlakásokat, miközben veteránokat rúgnak ki az utcára – jelentette ki Donald Trump Jr., a volt elnök fia, számolt be róla a Breitbart amerikai lap.

 

Brunswickban felháborodás kíséri azt az eljárást, hogy az állam 13 millió dollárt szán egy lakópark építésére migránsok számára. Az új beköltözők között lesznek, akiknek két évig nem kell bérleti díjat fizetniük a helyiek által Taj Mahalnak gúnyolt lakóparkban, míg a helyiek havi 1800–2300 dollárt is költenek bérleti díjra egy ilyen lakás esetében.

A városi önkormányzat február 20-i gyűlésén hangot is adtak nemtetszésüknek. 

Ezek a házak most épülnek. Ez az én szememben diszkrimináció. Túl fehér vagyok? Ez az? Túl sokat dolgozom? Mi a diszkriminációs tényező? Hogyan adhatunk lakást először brunswicki lakosainkon kívül bárkinek?

– tette fel a kérdéseit George Bernier helyi lakos, számolt be róla a Daily Mail angol lap. 

Lisa Trombley, aki szintén brunswicki illetőségű, kifejtette, hogy figyelmen kívül hagyják az adófizető állampolgárok igényeit és helyettük a migránsok érdekeit képviselik, majd folytatta:

Ha nincs tervünk a lakók ellátására, akkor nem kellene meghívnunk őket. Nem számít, honnan jönnek, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt megtegyük.

Az épületek újak, többségük 2023-ban készült el. Vannak lakások, amiket már birtokba vehettek a beköltöző illegális bevándorlók. 

Az állami lakásügyi hatóság tájékoztatása szerint, amikor a migráns lakók elkezdenek dolgozni, akkor fizetésük 30 százaléka képezi majd a bérleti díjat, de még ez is jóval kisebb összeg, mint amit egy helyinek egy ilyen lakásért fizetnie kell.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.