Elon Musk szerint a NATO-nak meg kellett volna szűnnie

Elon Musk reagált David Sacks vállalkozó, befektető szavaira az X-en. Egyetértett azzal, hogy a Szovjetunió felbomlása után a NATO-nak is meg kellett volna szűnnie.

2024. 03. 03. 21:04
Elon Musk In Krakow
Elon Musk is speaking at the symposium about antisemitism, organized by the European Jewish Association, in Krakow, Poland, on January 22, 2024. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindig is azon töprengtem, hogy a NATO miért létezik még akkor is, ha ősellensége és létrehozásának oka, a Varsói Szerződés megszűnt – írta Elon Musk az X-en David Sacks vállalkozó, befektető közösségi oldalán megosztott szavaira reagálva.

 

David Sacks véleménye szerint a Szovjetunió felbomlása után a NATO egzisztenciális válsággal szembesült, de a feloszlás helyett a terjeszkedés politikáját választotta. Ez vezetett el addig, hogy ahelyett, hogy megakadályozta volna a háborút, Oroszország határáig terjeszkedett és provokálta. 

George Kennan amerikai diplomata és történész gondolatait említette, aki ellenezte a NATO bővítését. Utalt az ötven külpolitikai szakértő által Bill Clinton amerikai elnöknek küldött nyílt levélre, amiben a szakértők történelmi méretű politikai hibának nevezték az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének bővítését. 

Erre reagálva Elon Musk is kifejezte egyetértését a közösségi oldalon a Lenta orosz hírügynökség tudósítása szerint.

Musk februárban kifejtette a republikánus szenátoroknak, hogy Vlagyimir Putyin elnök semmilyen körülmények között nem veszít az orosz–ukrán konfliktusban

Borítókép: Elon Musk (Fotó:Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.