Ez biztosan nem tetszik Zelenszkijnek

Az ukrán fegyveres erők volt főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij nyerné az idei ukrán elnökválasztást. A volt főparancsnok népszerűsége töretlen, derült ki a SOCIS ukrán társadalom- és marketingkutató központ felméréséből.

Forrás: pravda.com2024. 03. 06. 13:06
null
In this handout photograph taken and released by Ukrainian Presidential press-service on July 28, 2023, Ukraine's military commander-in-chief, Valery Zaluzhny (C) stands in attention as he takes part in the Day of Ukrainian Statehood ceremony marking the 30th anniversary of Ukrainian independence, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /HO/Ukrainian Presidential press-service " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők volt főparancsnoka nyerné az elnökválasztást, ha azt 2024-ben tartanák Ukrajnában – derül ki a SOCIS ukrán társadalom- és marketingkutató központ felméréséből, írta a Pravda.com.

Volodimir Zelenszkij elnök beszédet mond a Verhovna Radában, az ukrán parlamentben tartott éves beszédében Kijevben (Fotó: STR)

A felmérés szerint Zaluzsnyij az első fordulóban 41,4 százalékot szerezne azok körében, akik elmennének szavazni és választanának, Volodimir Zelenszkij 23,7 százalékot, Petro Porosenko volt ukrán elnök 6,4 százalékot, a Verhovna Rada volt elnöke, Dmytro Razumkov parlamenti képviselő 5,6 százalékot kapna. A második fordulóban Zaluzsnyij legyőzné Zelenszkijt 67,5 százalék 32,5 százalékkal szemben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök február elején menesztette az országban rendkívül népszerű parancsnokot. Hetekig folytak a találgatások arról, mi lehet az ukrán elnök terve Valerij Zaluzsnijjal. 

Zelenszkij állítólag azt mondta Zaluzsnijnak, itt az ideje, hogy lecseréljék a fegyveres erők vezetését, ám örülne, ha továbbra is a csapatban maradna.

A menesztett főparancsnok akkor azt írta,

a nagy háború első, legnehezebb napjaiban együtt álltunk szemben egy aljas és erős ellenséggel. Harcunk folytatódik, és naponta változik. A 2022-es célok eltérnek a 2024-es céloktól. Ezért mindenkinek változnia kell, és alkalmazkodnia az új realitásokhoz azért, hogy győzelmünket is együtt érjük el.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2023. július 28-án készített és közzétett fényképen Valerij Zaluzsnij (C), Ukrajna katonai főparancsnoka vigyázzban áll, miközben részt vesz az ukrán államiság napjának ünnepségén, amely az ukrán függetlenség 30. évfordulóján, Ukrajna orosz megszállása közepette zajlott. (Fotó: Handout/ukrán elnöki sajtószolgálat/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.