Háromból három: Donald Trump tarolt a szombati előválasztásokon

Tovább menetel Donald Trump az elnökjelöltség felé: a volt elnök újabb három államban szerezte meg a győzelmet az előválasztáson. Győzelmi beszédében az amerikaiak egyik legkomolyabb aggodalmára is reagált Trump.

2024. 03. 03. 6:33
TRUMP, Donald; HALEY, Nikki
Columbia, 2024. február 25. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a dél-karolinai Columbiában tartott kampánygyûlésén 2024. február 24-én, a Republikánus Párt Dél-Karolina államban rendezett elõválasztásának napján. Trump a szavazatok közel hatvan százalékát, míg Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és egykori amerikai ENSZ-nagykövet a voksok közel negyven százalékát szerezte meg. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindhárom szombati előválasztást megnyerte Donald Trump volt amerikai elnök, Idahóban, Missouriban és Michiganben is őt szeretnék elnökjelöltjükként látni a republikánusok – jelentette az AP hírügynökség.

Donald Trump támogatói gyülekeznek az észak-karolinai Greensboróban tartott kampánygyűlése előtt
Donald Trump támogatói gyülekeznek az észak-karolinai Greensboróban tartott kampánygyűlése előtt (Fotó: MTI/AP/Chris Carlson)

Győzelmi beszédében többek között adócsökkentést, a rendőrség megerősítését, a bűnözés elleni keményebb fellépést ígért szavazóinak. Az elszabaduló bűnözés az amerikaiak egyik legkomolyabb aggodalma, amivel a Biden-kormányzat nem tudott mit kezdeni – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Vasárnap a fővárosban, Washingtonban szavaznak, hétfőn Észak-Dakotában kerül sor jelölőgyűlésre. Március 5-én pedig következik az úgynevezett szuper kedd, amikor tizenöt államban tartanak előválasztást, köztük Kaliforniában és Texasban. Mivel a legtöbb érintett államban a győztes kapja az adott állam összes delegáltját, a szuper kedd után Donald Trump előnye Nikki Haleyvel szemben behozhatatlanná válhat.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.