„Igen Európa védelmére és a gazdákra, nem az illegális migrációra és a háborúpárti narratívára”

Gál Kinga szerint a gazdák helyzete nem szakpolitikai, nem támogatási, hanem stratégiai kérdés.

2024. 03. 12. 12:03
Fidesz MEP Kinga Gal addresses the 20th Fidelitas congress in Szekesfehervar on November 11, 2023. (Photo: MTI/Peter Komka)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Tanács következő ülésén foglalkozzon az európai mezőgazdaság helyzetével” – szólított fel Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke. A képviselő az EP plenáris ülésén szólalt fel, aminek témája a következő EU csúcsra való felkészülés volt.

Ez nem szakpolitikai, nem támogatási, hanem ennél sokkal fontosabb: stratégiai kérdés, amely hosszú távon is meghatározó az európai gazdaság és az emberek életének szempontjából

– erősítette meg Gál Kinga, aki a gazdák melletti kiálláson túl az EU védelmének megerősítését is támogatta, erről beszélt ugyanis az ülés nyitányában Ursula von der Leyen, aki más fontos bejelentést is tett.

A Fidesz képviselője aláhúzta, hogy Magyarország támogatja az európai védelempolitika, védelmi ipar megerősítését.

Európa biztonságáról szólva az illegális migráció külső határokon történő megállítását is lényegesnek nevezte és az ukrajnai háború kapcsán a béke-központú látásmód elsajátítását szorgalmazta.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke zárásképp úgy fogalmazott, hogy csakis a béke vethet véget a pusztításnak.

Borítókép: Gál Kinga fideszes EP-képviselő beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.