Így hajthatták végre a brutális moszkvai terrortámadást + videók

Az Izvesztyija című orosz lap készített egy videós összeállítást, melyben nyomon követhető a március 22-én este történt brutális terrortámadás kronológiája.

Forrás: Izvesztyija2024. 03. 24. 9:37
null
A mentőszolgálat munkatársai és rendfenntartók a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt lövöldözés után a Crocus City Hall koncertterem előtt 2024. március 22-én Fotó: Europress/AFP/Olga Maltseva
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izvesztyia című orosz lap rekonstruálta azt, hogyan történhetett a Moszkva melletti brutális terrortámadás. A március 22-én este történt esemény kronológiája lehetővé teszi azt, hogy nyomon kövessük a terroristák akcióját a krasznogorszki rendezvényterem megközelítésétől a Brjanszki régióban történt letartóztatásukig.

Több tucat mentő érkezett a brutális moszkvai terrortámadás helyszínére (Fotó: AFP)

Az összeállítás szerint a terroristák március 22-én, pénteken 19.50-kor a Crocus épületéhez érkeztek. Kevesebb mint 15 perccel később a főbejárat felől bementek az épület pavilonjába, a parkolóban több embert lelőttek, majd a Piknik zenekar koncertjének kezdete előtt behatoltak a koncertterembe. A teremben 6200 ember tartózkodott, akikre tüze nyitottak, majd székeket és berendezéseket gyújtottak fel, ezt követően elhagyták az égő épületet.

Később, a tetthelyről elmenekülve 20 óra 13 perckor elhagyták a Crocust egy fehér Renault személyigépkocsival, az M3-as autópályán haladva Ukrajna irányába. 23 óra 7 perckor az autót gyorshajtás miatt rögzítették a kamerák 291 kilométerre Moszkvától. Ekkor kezdődött a hajsza, amit csak a kerekekre leadott lövésekkel lehetett véget vetni.

Borítókép: A mentőszolgálat munkatársai és rendfenntartók a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt lövöldözés után a Crocus City Hall koncertterem előtt 2024. március 22-én (Fotó: Europress/AFP/Olga Maltseva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.