Ilyen földalatti bunkerekben választanak elnököt az orosz katonák a fronton + videó

Az Ukrajnában harcoló katonák is szavaznak az elnökválasztáson.

2024. 03. 07. 9:08
Fotó: Bidló Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Déli csapatcsoport 150-es motorizált lövészdandárjának katonái előrehozott szavazással vettek részt az orosz elnökválasztáson – jelentette az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján. Mint írták, a szavazást a hatályos jogszabályoknak megfelelően szervezték meg 

a közvetlenül az állásoknál lévő egyik árokban felállított szavazóhelyiségben.

 A minisztérium egy videót is közzétett, amelyen látszik, hogy milyen földalatti bunkerekben adhatják le szavazataikat a katonák. 

A minisztérium Telegram-csatornája folyamatosan beszámol a fronton történő szavazásokról.

A Föderációs Tanács 2024. március 17-re tűzte ki az orosz elnökválasztást. A Központi Választási Bizottság döntése alapján a szavazás most első ízben három napig tart: március 15-én, 16-án és 17-én tartják meg, ugyanakkor több helyen lehetővé tették az előre hozott szavazást. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az előre hozott szavazásának kezdete rendkívüli módon indult

A választási bizottság tagjai az ország legtávolabbi pontjait keresték fel először: a rénszarvaspásztorok táborait, sarki állomásokat, világítótornyokat, határőrvidékeket és távoli településeket, hogy mindenki leadhassa szavazatát.

Az elszigetelt települések eléréséhez nem szokványos közlekedési módokat is alkalmaztak, helikoptereket, motoros szánokat és kutyaszánokat vetettek be.

Borítókép: Egy orosz katona leadja szavazatát az orosz elnökválasztáson az ukrajnai fronton (Forrás: Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.