Újabb lépés a világháború felé, amerikai rakétával lövik Oroszországot az ukránok

Dmitrij Peszkov szóvivő elmondta, hogy nem lát kétértelműséget a francia elnök szavaiban. A háborús lázban égő Emmanuel Macron nem zárta ki a csapatok küldését Ukrajnába.

2024. 03. 20. 13:16
null
Donyecki régió, 2024. március 18. A 72. ukrán gépesített dandár katonái gyakorlatoznak a kelet-ukrajnai donyecki régióban húzódó front közelében 2024. március 18-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Olga Kovalova Fotó: Olga Kovalova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszok bejelentették, hogy Ukrajna egy amerikai gyártmányú  Patriot rakétát lőtt ki Oroszországra az éjszaka folyamán. Hozzátették, hogy kedd este ugyanakkor egy tucat rakétát ártalmatlanítottak az oroszországi Belgorod térsége felett. A rakéták mellett drónokkal is támadták Oroszországot az ukrán fegyveres erők.

Belgorodi területen folyamatosak a harcok. (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)
A belgorodi területet folyamatosan lövik. (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

Az amerikai rakétákat folyamatosan küldik Ukrajna megsegítésére a nyugatiak. Ez azért is „érdekes”, mert ahhoz, hogy a bonyolult és kifinomult fegyvereket be tudják vetni az ukrán erők, nyugati kiképzőkre van szükség, amit annyira nem is titkolnak.

Moszkva reagált Macron háborús vágyaira

Oroszország vezetése szerint Emmanuel Macron nagyon következetes volt az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban, hogy nyugati seregeket küldenének ukrán területekre. Soha nem vonta vissza a szavait, nem volt félreérthető a témában. Továbbra is figyeljük a fejleményeket – mondta a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov.

Mint Peszkov kiemelte, a francia vezető szavait egyes európai országok akár félre is érthetik, ám Moszkva nem lát benne kétértelműséget vagy fordítási hibát, szerintük Macron pontosan azt értette a szavai alatt, amit mondani szeretett volna.

Peszkov szerint nem volt félreérthető a francia elnök. Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Peszkov szerint nem volt félreérthető a francia elnök. Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko

Lapunk is folyamatosan figyelemmel követi a francia elnök harmadik világháborús pszichózisát. Mint arról arról beszámoltunk, Macron februárban azt nyilatkozta, hogy minden lehetőséggel meg kell akadályozni Oroszországot abban, hogy megnyerje az Ukrajna ellen folytatott háborút. 

Mint fogalmazott, Franciaországnak nincsenek piros vonalak Ukrajna támogatását illetően, és kifejtette, hogy az asztalon kell tartani annak a lehetőségét, hogy nyugati katonákat küldjenek ukrán földre.

A Magyar Nemzet azt is megírta, hogy az orosz félnek adatai vannak arról, hogy Franciaországban már felkészítés alatt áll egy Ukrajnába vezénylendő katonai kontingens, amely kezdetben mintegy kétezer fős lesz. A francia csapatok esetleges Ukrajnába küldésére azonban csattanós választ adott Dmitrij Medvegyev. 

Az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettes a Telegramon azt közölte: a katonák megsemmisítése fegyveres erőik elsődleges és dicsőséges feladata lesz. A kemény beszólásairól híres vezető kijelentette, a francia vezetés kakasai számára ez egyenértékű lesz a guillotine-nal. 

Darabokra vágják őket a dühös rokonok és az ellenzék képviselői, akiknek azt mondták, hogy Franciaország nem áll háborúban Oroszországgal. És jó lecke lesz a többi nyughatatlan idiótának Európában.

– írta Dmitrij Medvegyev.

Borítókép: Folyamatosak a támadások Belgorod közelében (Fotó: MTI/EPA/Olga Kovalova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.