Keményen befolyásolhatják Joe Biden álláspontját

A háttérből irányíthatják az amerikai elnököt. Állítólag a saját alelnöke hatására beszél többet Biden a gázai halálos áldozatokról és a túlélők helyzetéről.

Forrás: The Times of Israel2024. 03. 05. 7:42
BIDEN, Joe; MELONI, Giorgia
Washington, 2024. március 1. Joe Biden amerikai elnök a Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélés közben a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2024. március 1-jén. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamala Harris amerikai alelnök késztette arra Joe Biden elnököt és más magas rangú személyeket, hogy beszéljenek a gázaiak humanitárius helyzetéről. Erről ír a The Times of Israel izraeli hírportál.

HARRIS, Kamala; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kamala Harris amerikai alelnök a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a 60. müncheni biztonságpolitikai konferencián tartott kétoldalú találkozója utáni sajtóértekezleten a müncheni Bayerischer Hof szállodában 2024. február 17-én (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Wolfgang Rattay)

A média értesülései szerint Harris  többször is elmondta Bidennek és másoknak a Fehér Házban, hogy „az adminisztrációjuknak nagyobb empátiát kell mutatnia a palesztin civilek iránt azáltal, hogy nyilvánosan beszélnek a gázai halálos áldozatok magas számáról és a túlélők helyzetéről.”

Joe Biden állítólag támogatta Kamala Harris álláspontját, ugyanakkor azt is mondta, hogy a tisztviselőknek továbbra is el kell ítélniük a Hamász október 7-i támadásait. 

Mint arról lapunk is beszámolt, azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezetben hathetes időtartamra Kamala Harris amerikai alelnök vasárnap Alabama államban egy történelmi megemlékezésen. Az alelnök úgy fogalmazott, hogy a szenvedés beláthatatlan nagyságrendje miatt Gázában azonnali tűzszünetnek kell lennie. Hozzátette, hogy a hathetes fegyvernyugvás időt adna minden túsz szabadon engedésére és jelentős mennyiségű segélyszállítmány eljuttatására a palesztin területen élőkhöz.

A lap szerint Harris megjegyzéseinek az volt a célja, hogy foglalkozzanak a demokraták ellenkezésével, azokéval, akik ellenzik az Egyesült Államok Izraelnek nyújtott támogatását.

Kamala Harris kijelentette, hogy az izraeli kormánynak többet kell tennie, hogy a Gázába irányuló segélyek mennyisége jelentősen növekedjen. Ebben nincs kifogás – tette hozzá.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélés közben a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2024. március 1-jén (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.