Medvegyev nem hagyta ki, hogy odaszúrjon az Oscarnak

Az Oscar-díj-átadást Dmitrij Medvegyev sem hagyta szó nélkül. Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint az orosz mozi sokkal jobb lett és szerinte elérkezett az idő, hogy a filmvásznon az orosz hősök mellett a háború is helyet kapjon.

2024. 03. 11. 11:28
Russian President Vladimir Putin visits Franz Joseph Land in Arctic
ALEXANDRA LAND, RUSSIA - MARCH 29: (RUSSIA OUT) Russian Prime Minister Dmitry Medvedev attends a meeting at the polar camp at Alexandra Land Island, Franz Joseph Land Archipelago in Acrtic, Russia, March 29, 2017. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images) Fotó: Mikhail Svetlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar-díjak kiosztása adta az apropóját Dmitrij Medvegyev legújabb bejegyzésének a Telegramon. A szókimondó stílusáról ismert politikus így fogalmazott:

„Néhány szó a mi mozinkról. Sokkal jobb lett, mint volt 10-15 évvel ezelőtt... És mégis. Tovább kell lépnünk. Filmeket kellene készíteni a háborúról.”

Tisztában vagyok vele, hogy félnek a szent témák meghamisításától. Nem lehet a háborút primitív, vulgáris, elbűvölő módon filmezni

– folytatta Dmitrij Medvegyev.
 

„Itt az ideje filmet készíteni hőseinkről, dicsőítve hőstetteiket. Dokumentumfilmeket és játékfilmeket készíteni. Filmezni, hogy megismerjük és emlékezzünk. Itt az idő. Itt a pillanat”

– írta Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev részt vesz egy megbeszélésen a Ferenc József-sziget Alexandra Land szigetén, az oroszországi Akrticsban található sarki táborban 2017. március 29-én  (Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.