Moszkvai terrortámadás: részvétnyilvánító könyvet nyitottak a budapesti orosz nagykövetségen

A magyar külügyminisztérium és több mint 50 Budapesten akkreditált nagykövetség képviselői rótták le kegyeletüket.

2024. 03. 27. 21:43
Gyertyás megemlékezés Oroszország budapesti nagykövetsége előtt a moszkvai terrortámadás áldozatainak emlékére Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részvétnyilvánító könyvet helyeztek el a budapesti orosz nagykövetségen, ahol az emberek leróhatják kegyeletüket az egy hete történt brutális moszkvai terrortámadás áldozatai emléke előtt. Március 25-én és 26-án két napon át írhattak a könyvbe, 

a magyar külügyminisztérium és több mint 50 Budapesten akkreditált nagykövetség képviselői, köztük a FÁK és a BRICS-országok, valamint más baráti országok diplomáciai képviseleteinek vezetői hagytak bejegyzést a tragédia áldozatainak emlékére.

 

A nagykövetség a közösségi oldalán egy bejegyzésben azt írja: Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország magyarországi nagykövete háláját fejezte ki a külügyminisztérium és mindenki felé, akik együttéreznek az orosz néppel a tragédia után. A nagykövetség e-mail címére folyamatosan érkeznek az átlagpolgárok üzenetei is. A budapestiek pedig a napokban virágokat, gyertyákat és gyermekjátékokat vittek az orosz diplomáciai képviselet épületéhez.

Járókelők virágot tesznek a budapesti orosz nagykövetség elé a moszkvai terrortámadás után (Fotó: Teknős Miklós)
Fotó: Teknős Miklós

Borítókép: Gyertyás megemlékezés Oroszország budapesti nagykövetsége előtt a moszkvai terrortámadás áldozatainak emlékére (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.