Oroszország válaszolt a szentpétervári dróntámadásra + videó

Aljasul elkövetett bűncselekménynek nevezte az esetet Grigorij Karasin, a Szövetségi Tanács nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke.

2024. 03. 02. 14:37
null
Szentpétervár, 2024. március 2. Mentõalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás miatt megrongálódott lakóépület közelében Szentpéterváron 2024. március 2-án. A RIA Novosztyi orosz állami hírportál beszámolója szerint a robbanást dróntámadás okozta, az ugyancsak állami TASZSZ hírügynökség egyszerûen robbanásról jelentett. Mindkét hírügynökség beszámolója szerint hatan kértek orvosi segítséget. MTI/EPA/Anatolij Malcev Fotó: Anatolij Malcev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellentétes hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a szombat reggeli robbanást egy szentpétervári lakóházban.

Fotó: Anatolij Malcev

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint a robbanást dróntámadás okozta, az állami TASZSZ hírügynökség pedig csak egyszerűen robbanásról jelentett.

Mindkét hírügynökség beszámolója szerint hatan kértek orvosi segítséget.

Egy internetre felkerült videófelvételen azt a pillanatot látni, amikor az épület egyik oldalán erős fény villan, majd törmelékdarabok repülnek a levegőbe.

A TASZSZ jelentése szerint a robbanás a Piszkarevszkij sugárút egyik épületében történt, a hírügynökség honlapján egy ötemeletes épület látható, ahol számos lakás ablaka kitört. A TASZSZ beszámolója szerint a helyszínen van Alekszandr Beglov szentpétervári kormányzó, aki személyesen irányítja a vizsgálatot. A lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, őket egy közeli óvodában helyezték el átmenetileg.

Aljasul elkövetett bűncselekmény

– így fogalmazott az esettel kapcsolatban Grigorij Karasin, a Szövetségi Tanács nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke.

Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta az ügyet.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás miatt megrongálódott lakóépület közelében Szentpéterváron 2024. március 2-án. A RIA Novosztyi orosz állami hírportál beszámolója szerint a robbanást dróntámadás okozta, az ugyancsak állami TASZSZ hírügynökség egyszerűen robbanásról jelentett. Mindkét hírügynökség beszámolója szerint hatan kértek orvosi segítséget (Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.