Putyin aláírta a tavaszi sorozásról szóló rendeletet

Április 1. és július 15. között 150 ezer 18–30 év közötti embert hívnak be katonai szolgálatra.

2024. 03. 31. 9:46
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz biztonsági tanács ülését vezeti videókonferencia keretében a Moszkva melletti, novo-ogarjovói vidéki elnöki rezidenciából 2024. március 29-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz biztonsági tanács ülését vezeti videókonferencia keretében a Moszkva melletti, novo-ogarjovói vidéki elnöki rezidenciából 2024. március 29-én. Fotó: MTI/AP/Kreml/Mihail Mecel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 1. és július 15. között 150 ezer 18–30 év közötti embert hívnak be katonai szolgálatra – írta meg RIA Novosztyi Telegram-csatornáján.

A sorkatonai szolgálat időtartama a korábbiakhoz hasonlóan 12 hónap lesz – közölte az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma Telegram-csatornáján. 

A sorköteleseket nem küldik a Oroszország új régióiba (ezek a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint a Herszon és Zaporozsjei terület) lévő telepítési pontjaira, illetve a különleges katonai műveletek feladatainak végrehajtásában való részvételre – áll a közleményben.

A sorkötelesek egyharmadát kiképzőalakulatokba és katonai egységekbe küldik, ahol legfeljebb öt hónap alatt elsajátítják a modern katonai felszerelések használatához szükséges képességeket.

Kiképzésük végén, a megszerzett szakmai képzésnek megfelelő csapatokhoz küldik őket.

A minisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy minden olyan katonát, aki teljesítette a sorkatonai szolgálatot, időben leszerelnek és a lakóhelyére küldenek.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz biztonsági tanács ülését vezeti videókonferencia keretében a Moszkva melletti, novo-ogarjovói vidéki elnöki rezidenciából 2024. március 29-én (Fotó: MTI/AP/Kreml/Mihail Mecel)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.