Putyinnak nem elég Ukrajna?

Andrzej Duda lengyel államfő és Donald Tusk a héten az Egyesült Államokba utazott, hogy meggyőzzék az országot és a törvényhozókat Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatásáról. A lengyel elnök szerint erre azért van szükség mert, ha Oroszország győz Ukrajnában, akkor Vlagyimir Putyin elnök más országokat is megtámadhat.

2024. 03. 13. 12:06
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2024. március 12-én Moszkvában Fotó: AFP/Szergej Szavosztyanov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrzej Duda lengyel elnök Washingtonba látogatott, hogy megpróbálja meggyőzni az Egyesült Államokat, hogy hagyjon jóvá további segélycsomagot Ukrajnának. Az államfő kijelentette, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök más országokat is megtámad, ha Oroszország megnyeri az Ukrajna elleni háborút – írja az ukrán Unian hírügynökség.

Andrzej Duda és Donald Tusk az Egyesült Államokba látogatott, Biden elnökkel is tárgyaltak. Fotó: Andrew Harnik
Andrzej Duda és Donald Tusk az Egyesült Államokba látogatott. Fotó: Andrew Harnik

Ma Ukrajnának meg kell győződnie arról, hogy Putyin nem nyeri meg a háborút. Olyan nemzet vagyunk, amelyet Oroszország már többször is rabszolgasorba taszított. Ha Oroszország megnyeri a háborút Ukrajnában, akkor újra támadni fog. Más államokat fog megtámadni. Ezért kell őket megállítani. Meg kell őket akadályozni. Meg kell büntetni őket

 – jelentette ki Duda Washingtonban.

A Fehér Ház kedden közölte, hogy az Egyesült Államok további lépéseket tesz kétmilliárd dollár közvetlen katonai hitelnyújtás érdekében Lengyelországnak, és eladásra ajánl fel 96 darab Apache katonai helikoptert a lengyel hadseregnek. 

A fegyverkezéssel párhuzamosan tovább fokozódik a helyzet, ami miatt kitörhet a harmadik világháború. 

Egyre több és több ország nyilatkozott arról, hogy csapatokat küldenének Ukrajnába. Az orosz elnök már többször leszögezte, hogy ez a NATO és Oroszország közötti háborút jelentene. Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy Ukrajna növelni fogja a határ menti csapatok számát.

 

Borítókép:Vlagyimir Putyin orosz elnök 2024. március 12-én Moszkvában (Fotó: AFP/Szergej Szavosztyanov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.