Sokan nem aludtak éjszaka – mondta egy orosz gyászoló a budapesti megemlékezésen

A budapesti orosz nagykövetség előtt is megemlékeztek a moszkvai terrortámadás áldozatairól.

2024. 03. 23. 18:53
Gyertyás megemlékezés Oroszország budapesti nagykövetsége előtt a moszkvai terrortámadás áldozatainak emlékére Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég még Alekszej Navalnij egykori orosz ellenzéki politikus halála miatt tüntettek a budapesti orosz nagykövetség előtt, most gyertyás megemlékezést tartottak a brutális moszkvai terrortámadás eddigi 133 áldozatának emlékére. Egy-két óra leforgása alatt nagyon sokan kifejezték együttérzésüket az áldozatok családjai felé, virágokat és mécseseket raktak a nagykövetség elé.

Egész nap ez járt a fejemben, úgy éreztem, el kell jönnöm és meg kell emlékeznem az áldozatokról

– mondta lapunknak a helyszínen egy középkorú hölgy. Egy másik résztvevő pedig elmondta, oroszként kötelességének érzi, hogy megemlékezzen egy virággal és egy gyertyával a honfitársairól.

Sokan nem is aludtak éjszaka. Oroszországban és itt sem

– mondta a szintén középkorú hölgy, aki hozzátette, hogy még mindig képtelen felfogni a történteket. Egy férfi pedig arról beszélt, hogy nagyon aggódik a rokonai miatt, akik éppen Moszkvában tartózkodnak.

Oroszország Nagykövetsége gyertyás megemlékezés
Fotó: Teknős Miklós

Borítókép: Gyertyás megemlékezés a budapesti orosz nagykövetség előtt a moszkvai terrortámadás áldozatainak emlékére (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.