Szertefoszlott az orosz–ukrán háborút lezáró béke reménye + videó

A szükséges támogatás hiánya miatt erőfeszítéseink hiábavalók – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai diplomáciai fórumon az orosz–ukrán háborúnak véget vető békéről. Hozzátette, hogy a szíriai, jemeni, líbiai és ukrajnai válságok megmutatták, hogy a jelenlegi nemzetközi rendszer teljesen nélkülözi a hatékonyságot.

2024. 03. 01. 14:25
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip
Antalyai Diplomáciai Fórum Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború békés lezárására irányuló török kezdeményezéseket a támogatás hiánya miatt nem sikerült megvalósítani. Sőt valójában szabotálták őket. Erről Recep Tayyip Erdogan török elnök beszélt az antalyai diplomáciai fórum hivatalos megnyitóján.

Az orosz–ukrán háború immár a harmadik évébe lépett. Az isztambuli békefolyamatot itt, Antalyában indították el. Akkoriban a béke iránti remények új szintre emelkedtek. De sajnos a szükséges támogatás hiánya miatt erőfeszítéseink hiábavalók. A történelmi lehetőséget a béke elérésére, a pusztulástól való megóvásra és tízezrek életének megmentésére valójában elszalasztottuk

– jelentette ki Erdogan. Megjegyezte, hogy a szíriai, jemeni, líbiai és ukrajnai válságok megmutatták, hogy a jelenlegi nemzetközi rendszer teljesen nélkülözi a hatékonyságot. – De mindennél jobban megmutatkozik ennek a szabályokon alapuló rendszernek a csődje Gázában. Ami Gázában történik, az határozottan nem háború, hanem népirtási kísérlet. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa, a nemzetközi szervezetek nem tettek lépéseket a vérontás megállítására – mondta Erdogan.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (első sor, b5) Recep Tayyip Erdogan török államfő felszólalását hallgatja a harmadik alkalommal megrendezett Antalyai Diplomáciai Fórumon a törökországi Antalyában 2024. március 1-jén, a háromnapos nemzetközi konferencia kezdőnapján. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.