Többen meghaltak a pusztító felhőszakadások miatt Pakisztánban

Legalább 26 ember meghalt azt követően, hogy szokatlanul heves esőzések és zivatarok pusztítottak Pakisztánban – közölték vasárnap a hatóságok.

2024. 03. 03. 9:48
null
Pesavar, 2024. február 19. Vízzel elárasztott utcában araszolnak az autók egy heves felhõszakadás után a pakisztáni Pesavarban 2024. február 19-én. A tartományi katasztrófavédelmi hatóság szerint legalább négyen meghaltak és kilencen megsérültek az elmúlt napok folyamatos esõzései következtében. MTI/EPA/Bilaual Arbab Fotó: Bilaual Arbab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb halálos áldozatot az északnyugati Haibar-Pahtúnhva tartományból jelentették, ahol az elmúlt 48 órában legalább 21 ember, köztük nők és gyerekek haltak meg az esőzések miatt. A délnyugati Beludzsisztán tartományban további öt ember vesztette életét. A két tartomány katasztrófavédelmi hatóságai szerint több mint ötven ember sérült meg, amikor tetők és falak omlottak be.

A hét elején az ország délnyugati részén fekvő Gvadar tengerparti városból mintegy tízezer embert evakuáltak a mentők a heves esőzések által elárasztott területről. A mentési feladatokban a hadsereg, a mentőszervezetek és a félkatonai csapatok vesznek részt. A február végi, idő előtti és szokatlanul heves esőzést a klímaváltozás okozza. Pakisztán az ENSZ szerint a tíz legsebezhetőbb ország között van az éghajlatváltozással kapcsolatban.

A 2022-es rekordméretű árvíz több mint 1800 ember halálát okozta, amikor a heves esőzések után a Himalájából lezúduló víz elöntötte az ország több mint negyedét.

Borítókép: Vízzel elárasztott utcában araszolnak az autók egy heves felhőszakadás után a pakisztáni Pesavarban 2024. február 19-én. A tartományi katasztrófavédelmi hatóság szerint legalább négyen meghaltak és kilencen megsérültek az elmúlt napok folyamatos esőzései következtében (fotó:
MTI/EPA/Bilaual Arbab)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.