Újra lehet repülni, már nem sztrájkolnak

A német Lufthansa földi kiszolgálói szombaton befejezték figyelmeztető sztrájkjukat – közölte a cég szóvivője hírügynökségi érdeklődésre.

Forrás: MTI2024. 03. 09. 10:22
Security staff at Dusseldorf Airport stage unannounced strike
DUSSELDORF, GERMANY - MARCH 07: Passengers check their flight status at Dusseldorf Airport during an unannounced strike by airport security personnel to join a strike by Lufthansa ground staff on March 07, 2024 in Dusseldorf, Germany. The passengers had to wait long hours facing a chaotic situation due to the lack of personnel. Germany is facing a simultaneous strike by railway workers of the GDL labour union, ground personnel of Lufthansa airlines and airport security personnel at many airports that is scheduled to last until tomorrow midday. Hesham Elsherif / Anadolu (Photo by Hesham Elsherif / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lufthansa frankfurti és müncheni csomópontjainak indulási tábláin szombat reggel még mindig szerepelt néhány járattörlés. A társaság szóvivője szerint a nap folyamán fokozatosan visszaállítják a menetrend szerinti forgalmat. A sztrájk hatásai miatt azonban a nap folyamán egyes elszigetelt esetekben még előfordulhatnak késések és járattörlések. Az utasokat ezért arra kérik, hogy rendszeresen ellenőrizzék tervezett járatuk státusát a weboldalon vagy a mobilalkalmazáson.

A Ver.di szakszervezet szerda este szólította fel a mintegy 25 ezer alkalmazottat a munka beszüntetésére. A földi kiszolgáló személyzet sztrájkja miatt csütörtökön és pénteken is mintegy ezer járatot kellett törölni, és az eredetileg tervezett járatoknak csak tíz-húsz százalékát tudták teljesíteni. A szakszervezet 12,5 százalékos béremelést követel a földi személyzet számára tizenkét hónapon belül, valamint háromezer eurós egyszeri inflációkiegyenlítő bónuszt. A tárgyalások következő fordulója a tervek szerint jövő szerdán kezdődik.

A hamburgi és frankfurti reptereken a repülésbiztonsági alkalmazottak is figyelmeztető sztrájkot tartottak, ami már csütörtökön véget ért. Ezen a két reptéren a sztrájk miatt egyetlen utas sem tudott felszállni a járatokra.

Borítókép: Utasok ellenőrzik járatuk státusát a düsseldorfi repülőtéren a repülőtéri biztonsági személyzet be nem jelentett sztrájkja alatt, amely a Lufthansa földi személyzetének sztrájkjához csatlakozik 2024. március 7-én Düsseldorfban (Fotó: Hesham Elsherif/ANADOLU/Anadolu via AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.