A mai és a holnapi BL-negyeddöntőkön csaphat le ismét az Iszlám Állam

Brutális fenyegetésről cikkezik a spanyol sajtó. A labdarúgó Bajnokok Ligája mai mérkőzésein lehet újabb terrortámadás?

2024. 04. 09. 9:19
A Manchester City norvég támadója, Erling Haaland (b) beszél a Manchester City spanyol menedzserével, Pep Guardiolával a Real Madrid elleni UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésének előestéjén 2024. április 8-án. (Fotó: Darren Staples / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol média olyan információkat közölt, amelyek szerint az Iszlám Állam terrortámadással fenyegetőzött az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai négy mérkőzésén. A tervek szerint kedden és szerdán játsszák a BL-meccseket, és bár pánikra nincs ok, az Iszlám Állam valóban erőszakos cselekményeket helyezett kilátásba – írja a Marca.

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője csapatának madridi sajtóértekezletén 2024. április 8-án. A Manchester City másnap a Real Madrid ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)
Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője csapatának madridi sajtóértekezletén 2024. április 8-án. A Manchester City másnap a Real Madrid ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

Az Iszlám Állam az Al Azaim alapítványán keresztül olyan bejegyzést terjesztett el a közösségi médiában, amelyben London, Párizs és Madrid futballstadionjait fenyegette meg. Mint írják a terrorszervezet több alkalommal is világossá tette, hogy az úgynevezett „puha célpontokat” veszi célba, például jelentős sporteseményeket.

A rejtélyes kép egy terroristát ábrázol, amint egy AK-47-est tartva a négy stadion képe előtt áll. A fotó mellé egy üzenet is párosul, amelyen azt írja, hogy 

öld meg mindet.

A Marca szerint az illetékesek kedd délelőtt döntenek arról, hogy tesznek-e extra biztonsági intézkedéseket vagy sem, de egyelőre nincs ok a túlzott pánikra.

Borítókép: A Manchester City norvég támadója, (b) beszél a Manchester City spanyol menedzserével, Pep Guardiolával a Real Madrid elleni UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésének előestéjén 2024. április 8-án (Fotó: Darren Staples / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.