Biden elárulta, hogyan tud rákényszeríteni egy másik országot, hogy az akarata szerint kirúgják a főügyészt

Az amerikai elnök elmeséli, hogyan működik egy valódi diktatúra.

2024. 04. 08. 17:01
BIDEN, Joe
Milwaukee, 2024. március 14. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök egy kampányrendezvényen beszél a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban 2024. március 13-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondtam, hat óra múlva indulok. Ha az ügyészt nem rúgják ki, nem kapják meg a pénzt. Nos, a rohadékot kirúgták. És olyasvalakit tettek a helyére, aki akkor még megbízható volt

– így fogalmazott Joe Biden egy beszélgetésben.

Ahogy a fenti felvétel is bizonyítja, Biden pontosan arról beszél, hogyan rúgatta ki Ukrajna főügyészét, aki a fia után akart nyomozni. Egy sikeres jogállami megoldást hallgatunk az Egyesült Államok jelenlegi elnökétől (amikor kirúgatta a főügyészt, még „csak” alelnök volt). Így lesz valóban a nemzeti politikától független, de az amerikai akarattól függő főügyésze egy országnak. 

Az Egyesült Államok rendszeresen beleavatkozik más nemzetek, országok belpolitikájába, akár úgy is, hogy segítenek puccsot végrehajtani a legitim, választott vezetők ellen. Így volt ez Ukrajnában is.

De, ahogy korábban megírtuk, az Egyesült Államok a CIA-n keresztül más eszközöket is gyakran bevet, hogy a nekik nem ideális nemzeti vezetőket eltávolítsák, és a helyükre nekik kedvező politikai garnitúrát hozzanak. Olyan politikai rendszereket akarnak kialakítani, amelyek nem a nemzeti, hanem az Egyesült Államok érdekeit szolgálják. 

Biden pedig nem egyedül intézi az ügyeket, mögötte áll Soros György magyar származású amerikai tőzsdespekuláns, aki aktívan részt vett Ukrajna szétlopásában is. A milliárdos két évvel ezelőtt a davosi Világgazdasági Fórumon az akkor kezdődött orosz–ukrán háborúról azt mondta: 

Van egy ember, akit szoros szálak fűztek Ukrajnához. Ő nem más, mint Biden. Sőt őt Ukrajna kapcsán ismertem meg igazán. Sokkal türelmesebb volt, mint én, amikor Porosenkóból demokratikus vezetőt próbáltunk faragni 

– írta a V4NA, nemzetközi hírügyökség.

Ez a kijelentés is jól mutatja, hogy mekkora befolyásuk van Ukrajnában (is) az amerikaiaknak. Emlékezetes, a majdani tüntetések során – amelyek véres összecsapásokhoz és a kormány megbuktatáshoz vezettek – Victoria Nuland akkori amerikai nagykövet (ma már az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkára) kekszet osztott a tüntetőknek, aktív részese volt az eseményeknek. Az Európai Unió, az Egyesült Államok és Soros György hálózata is rengeteg támogatást nyújtott a tüntetőknek, mint kiderült, a Soros-hálózat támogatásából működtették az ellenzéki Hromadszke tévét is.

 

Loptak, csaltak, hazudtak

Mike Pompeo, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egykori igazgatója és volt külügyminiszter arról beszélt egy videóban, hogy bár az akadémián még nem szabad eltűrni sem, ha valaki lop, csal vagy hazudik, a valóságban ez nagyon nem így van, és mindent megtettek, amit nem lehetett. Mint kiderült,

a CIA az elmúlt években több megkérdőjelezhető döntést hozott, a mélyre ásva azonban kiderül, hogy a hatalom áll ezek mögött. 

A Magyar Nemzet kérdésére Földi László titkosszolgálati szakértő elmondta: nem tudni, hogy Mike Pompeo, a CIA egykori igazgatója és amerikai külügyminiszter mire gondolhatott, amikor arról beszélt, hogy a CIA-nál loptak, csaltak, hazudtak, hiszen ez szakmaiatlan, és sok kérdést vet fel.

 

Újságírókat is használ a CIA

Egy egykori CIA-tiszt egy korábbi interjújában rántotta le a leplet arról, hogy az amerikai hírszerzés hogyan irányítja a médiát. Az érintett ügynök 13 évet szolgált az amerikai hírszerzésnél. – A CIA fő funkciója, hogy propagandát terjesszenek, befolyásolják az emberek elméjét. Kapcsolatban állsz egy újságíróval, sztorit adsz neki, de hamis állításokat is közölsz vele, tőle pedig információkat kapsz – összegezte egy korábbi interjújában John Stockwell az amerikai hírszerzés munkáját. 

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök nem sok mindentől riad vissza, ha valakit el kell árulni (Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.