Biden miatt soha nem látott mélységben az amerikai külügyminisztérium

Sokan nem értenek egyet a jelenlegi elnök, Joe Biden külpolitikájával az amerikai külügyminisztériumban, ami hatalmas ellentéteket szül.

Forrás: The Independent2024. 04. 06. 17:27
BIDEN, Joe
Washington, 2024. március 18. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a nõk hónapja alkalmából adott, Womens History Month elnevezésû fogadáson a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2024. március 18-án. Az Egyesült Államokban 1987 óta minden év márciusában megünneplik a nõk történelemhez, kultúrához és társadalomhoz való, történelmi korszakokon átívelõ hozzájárulását. MTI/EPA/Bloomberg pool/Al Drago Fotó: Al Drago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai külügyminisztérium munkatársai körében rosszabb a hangulat, mint az Egyesült Államok katasztrofális iraki inváziója idején. Egy korábbi munkatárs szerint ebben az sem segített, hogy Damaszkuszban nemrég hét nemzetközi segélymunkás lett egy kemény izraeli támadás áldozata, és ennek a következményei nem enyhülnek.

32 évig dolgoztam a külügyminisztériumban, az iraki háború alatt is, de még soha nem láttam ekkora elégedetlenséget. Még Iraknál is rosszabb. Szóval igen, az emberek aggódnak a mostani helyzet miatt

– mondta egy egykori munkatárs, aki kapcsolatban áll a jelenleg ott dolgozókkal. Joe Biden amerikai elnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik amiatt, hogy hosszú ideje támogatja Izraelt.

A damaszkuszi halálos csapás napján a Biden-adminisztráció jóváhagyta több ezer bomba átszállítását Izraelbe, és jelenleg 18 milliárd dollár értékű üzlet van tervben, amely vadászgépeket és egyéb felszereléseket tartalmaz.

 

„A minisztérium munkatársaival október óta folytatott beszélgetéseim alapján valós ellentét van a külügyminisztérium személyzetének a Gázával kapcsolatos elemzései és politikai ajánlásai, valamint a Fehér Ház végső döntései között” – mondta egy bennfentes.

Borítókép: Sokan nem értenek egyet Joe Biden amerikai elnök politikájával. (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.