Brutális baleset: több sérültje és halálos áldozata is van a felvonószerencsétlenségnek + videó

A mentők kimenekítették a 128 embert, akik egy pénteki baleset után egy drótkötélpálya kabinjaiban rekedtek, további 43 ember a magasban maradt.

2024. 04. 13. 10:58
Jelentések szerint egy személy meghalt és heten megsérültek a kabin lezuhanása miatt, a törökországi Antalyaban, 2024. április 12-én. A kabin váratlanul zuhant le, a pontos okot még nem sikerült megállapítani.
Jelentések szerint egy személy meghalt és heten megsérültek a kabin lezuhanása miatt, a törökországi Antalyaban, 2024. április 12-én. A kabin váratlanul zuhant le, a pontos okot még nem sikerült megállapítani. Fotó: Hatice Ozdemir Tosun / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt és heten megsérültek pénteken, amikor egy felvonó oszlopnak ütközött és kiszakadt Törökország déli részén, Antalyában, aminek következtében az utasok a lenti hegyoldalba zuhantak. Azóta a mentők kimenekítették a 128 embert, akik a baleset után a drótkötélpálya kabinjaiban rekedtek, további 43 ember a magasban maradt. 

Brutális baleset történt egy törökországi drótkötélpályás felvonónál. A baleset helyszínén dolgoznak a mentésben részvevők. Fotó: AFP

 

Az éjszakai mentés pillanatairól is osztottak meg videót, ahol látszik, hogyan emelik ki a kabinokban rekedt embereket a helikopteres mentők.

Ali Jerlikaja belügyminiszter szerint a sérültek közül ötöt helikopterrel szállítottak le a hegyről, a maradék kettőt pedig kimenekítik.

Borítókép: Jelentések szerint egy személy meghalt és heten megsérültek a kabin lezuhanása miatt, a törökországi Antalyában, 2024. április 12-én (Fotó: Hatice Ozdemir Tosun/ANADOLU/Anadolu via AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.