Frank Füredi elárulta lapunknak, mi várható holnap a NatCon rendezvényen

Az MCC Brussels vezetője biztos abban, hogy a rendezvény második napját is meg tudják tartani.

2024. 04. 16. 18:26
Füredi, Frank
Budapest, 2019. március 24. Frank Füredi szociológus, a Kenti Egyetem professor emeritusa beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos migrációs konferenciájának zárónapján a Várkert Bazárban 2019. március 24-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha küzdünk és küzdünk akkor végül is sikert tudunk elérni – fogalmazott Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője, a nemzetközi sajtóban is nagy port felverő NatCon konferenciáról. Lapunk arról kérdezte az ismert szociológust, aki a rendezvényt támogató MCC brüsszeli agytrösztjét vezeti, hogy mire számítanak a kétnapos rendezvény másnapja kapcsán.

Ahogy azt megírtuk, a szervezők a helyi baloldali polgármester döntését, miszerint azonnali hatállyal betiltásra került a rendezvény, megtámadják a bíróságon. Jóllehet, hogy ez a lépés váltott ki kompromisszumkészséget a szélsőséges véleményterror ellen, amit a békepárti és migrációellenes holdudvar véleménycseréje váltott ki a brüsszeli városvezetésből. Füredi végső soron arról tájékoztatott, hogy a „holnapi nap is nagyon izgalmas lesz, mi itt leszünk”.

Mint kiderült, a rendőrséggel arra a megállapodásra jutottak, hogy szerdán a délelőtt tíz óráig érkező személyeket beengedik a konferenciára.

Borítókép: Frank Füredi szociológus, a Kenti Egyetem professor emeritusa beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos migrációs konferenciájának zárónapján a Várkert Bazárban 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.