Lavina sodorta el a síelőket Svájcban + videó

Többen életüket vesztették a svájci Alpokban egy lavinában.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 6:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman életüket vesztették a svájci Alpokban Zermatt térségében egy lavinában – közölte a helyi rendőrség. Egy negyedik személyt sikerült élve, de sérülésekkel kimenteni a hótömegek alól.

A lavina hétfőn délután sodort el több embert, aminek nyomán a hatóságok nagyszabású kutató-mentő műveletet indítottak. A holttestek e munkálatok során kerültek elő – ismertette Wallis kanton szóvivője.

A helyi hatóságok a reggel folyamán egyébként fokozott lavinaveszélyre figyelmeztettek.

Egyelőre még nem tudni, hogy lehetnek-e további áldozatai is a hóomlásnak. A hatóságok éjszakára felfüggesztették a műveletet azzal, hogy kedd reggel újraértékelik majd a helyzetet. Az áldozatok állampolgárságáról nem tettek közzé információkat.

Zermatt népszerű hegyi üdülőhely, amely a világ minden tájáról vonzza a síelni vágyó turistákat. Svájcban 14-en vesztették életüket lavinákkal kapcsolatos 12 balesetben márciussal bezárólag a télen.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.