Amerikában támadták a keresztényeket húsvétkor + videó

Izrael-ellenes tüntetésekkel zavarták meg a misét az Egyesült Államokban, máshol pedig Bibliákat gyújtottak fel.

2024. 04. 01. 21:06
Fotó: Fotó: Andrea Piacquadio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gonosz odakint ijesztő. Annyira hálás vagyok, hogy senkinek nem esett bántódása és az egyház épületében sem esett kár. Urunk érintse meg annak a szívét, aki ezt tette – írta az interneten egy felhasználó, miután vasárnap reggel egy ismeretlen egy pótkocsinyi Bibiliát gyújtott fel az Egyesült Államokban.

A gyülekezet lelkésze, Greg Locke nyilatkozatában elmondta, hogy a gyülekezet biztonsági kameráinak sikerült rögzítenie az esetet.

A Wilson megyei seriff hivatala is kiadott egy közleményt, amely szerint úgy vélik, hogy szándékosan gyújtották meg a tüzet. Több százan jelezték a közösségi médiában, hogy támogatják az egyházat, a hatóság egyelőre nem tudja, hogy a tűz a templomra irányult-e vagy sem.

New Yorkban Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg a misét

Eközben a gázai tűzszünetet követelő tüntetők beözönlöttek New York város legikonikusabb katedrálisába, megzavarva a szombat esti húsvéti  misét. A hívők előtt az aktivisták egy „CSEND = HALÁL” felirattal díszített zászlót lengettek. Ez csak néhány másodpercig tartott, amikor a biztonsági szolgálat emberei kivették a kezükből, és a folyosó felé lökdösték őket.

A közösségi médiában sokan felszólaltak az akció ellen, a legtöbben nem értettek egyet a csoport tevékenységével és azzal, hogy megzavarták a misét.

Borítókép: Amerikában támadták a keresztényeket húsvétkor (Fotó: Andrea Piacquadio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.