Magyarországra menekülnek a németek, mutatjuk, miért + videó

A biztonság, a jobban működő államigazgatás és a szabadság az, ami a németeket tömegével vonzza Magyarországra.

2024. 04. 10. 10:46
AFD Protest Against Housing For Migrants In Duesseldorf And Counter Protest
Ellentüntetők ezrei gyülekeznek a németországi Düsseldorfban, az Állatkert téren 2024. március 16-án, miközben a düsseldorfi kormány további menekültszállásokat tervez a környéken. Fotó: Ying Tang Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak kisebb falvak a Dunántúlon, ahol már egy teljes utcát belaktak a Nyugatról érkezők. Bohár Dániel most arról kérdezett németeket és magyarokat mindkét országban, hogy miért vált élhetetlenné Németország, és miért tartják Magyarországot békés, nyugodt országnak.

Németországban a miniszterek dilettánsak, mind kimaradtak az egyetemről, nem tanultak szakmát, soha nem volt rendes munkájuk. És most egy egész nép sorsáról döntenek

– mondja egy hazánkba költözött német férfi. Közben az évekkel ezelőtt, a „bezzeg Nyugat” ígéretével kivándorló magyarok egyre többen döntenek a hazaköltözés mellett. 

Elegük lett az illegális migrációból, a genderőrületből, a fősodratú média elhallgatásaiból és a gazdasági nehézségekből. Sokak szerint a nyelvi nehézségek is minimálisak.

 

Ezek a rendszerek nagyon jól működnek. Úgy vannak kialakítva, hogy németül és egy kis angollal jól elboldogul az ember.

Emellett sokan arról is beszámolnak, hogy úgy érzik, nálunk fellendülés van, míg Németországban azt tapasztalták, hogy a dolgok egyre rosszabbak.

Mint arról a Magyar Nemzet már korábban beszámolt, miközben a német nemzetiségiek száma régóta számottevő Magyarországon, egyre számosabb az a német közösség is, amely az elmúlt időszakban költözött ide – világít rá Bauer Bencének, a Magyar–Német Intézet igazgatójának nemrég megjelent írása. A lapunk megírta azt is, hogy a Magyarországra költöző németek Berlin energia- és gazdaságpolitikájával, a megugró energiaköltségekkel és az elhibázott migrációs politikával indokolják döntésüket.

Egy másik cikkünkben pedig arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a közösségi médiában hasznos tanácsokkal, tippekkel látják el a költözésre készülő honfitársaikat.

 

Borítókép: Ellentüntetők ezrei gyülekeznek a németországi Düsseldorfban, az Állatkert téren 2024. március 16-án, miközben a düsseldorfi kormány további menekültszállásokat tervez a környéken (Fotó: NurPhoto/AFP/Ying Tang)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.