Meghalt a világ legidősebb sziámi ikerpárja + videó

Egy test, két lélek, 62 évesen elhunyt a világ legidősebb sziámi ikerpárja.

2024. 04. 13. 16:27
Lori and George Schappell, the world's oldest female conjoin
UNITED STATES - JUNE 21: Lori and George Schappell, the world's oldest female conjoined twins, attend the opening celebration of the new Ripley's Believe It or Not Odditorium in Times Square. (Photo by Susan Watts/NY Daily News Archive via Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két ember, bár egy testen osztozott, nem is lehetett volna különbözőbb. Lori és George Schappel tartotta az első olyan azonos nemű ikrek világrekordját is, akik különböző neműként azonosították magukat, miután George felfedte, hogy transznemű. 

Az ikrek az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában születtek 1961. szeptember 18-án. 

Koponyájuk részlegesen összenőtt az agyuk és ereik a fejükben 30 százalékban közös volt, köztük a homlok- és fallebenyük. Lori tudott dolgozni, de George kerekesszékbe kényszerült. Ugyanakkor ez sem tartotta vissza attól, hogy sikeres countryénekes legyen, aki bejárta a világot. Lori  nagyon ügyes bowlingjátékos volt, aki kórházban is dolgozott George koncertjei között. 

Az ikrek igyekeztek a lehető legfüggetlenebbül élni. Két hálószobás lakásuk volt, és váltogatták, melyik szobában alszanak, külön is zuhanyoztak, zuhanyfüggönyt használva akadályként, míg az egyik zuhanyozott, a másik addig a fürdőkád előtt állt. 

Egy 1997-es dokumentumfilmben megkérdezték tőlük, hogy el akarnának-e válni valaha, mire George azt válaszolta: „Elválni? Egyáltalán nem! Miért javítanák meg azt, ami nem romlott?" 

Az ikrek a Pennsylvaniai Egyetem Kórházában haltak meg, de az intézmény nem hozta nyilvánosságra a halál okát.

Borítókép: Lori és George Schappell, a világ legidősebb sziámi ikrei (Fotó: NY Daily News Archive/Getty Images/Susan Watts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.