Megkéselték az orosz kormányzót Murmanszkban

Késsel sebesített meg egy orosz kormányzót egy lakossági fórum után egy helyi férfi. Tettét személyes ellenszenvvel magyarázta.

Forrás: RBC2024. 04. 05. 13:33
Fotó: Wikimedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A murmanszki régió vezetőjét, Andrej Csibiszt egy férfi késsel támadta meg. 

Amint egy forrás az RBC-nek elmondta, a támadás akkor történt, amikor a kormányzó elhagyta a Stroitel kulturális központ épületét, miután megbeszélést folytatott Apatity lakóival. A bűnöző kiugrott a közelben parkoló idegen autóból, és a támadást követően megpróbált elmenekülni.

Andrej Csibisz (Fotó: Wikimedia)

A 45 éves Andrej Csibisz a hatóságok szerint súlyosan megsérült a támadásban, kórházba szállítása után azonnal megoperálták.

A támadó a kormányzó iránti ellenszenvvel magyarázta tettét, bár személyesen nem ismerte.

A feltételezett elkövető a biztonsági erők által történt letartóztatása során sérült meg, és szintén orvosi ellátásban részesül – közölte az orosz nyomozóbizottság. A támadás hátterét vizsgálják.

A Csibisz elleni támadás 15 év óta az első merénylet volt egy orosz régió vezetője ellen, írta az RBC.ru. Legutóbb 2009 júniusában támadták meg Junusz-Bek Jevkurovot, aki akkor Ingusföld vezetője volt. Egy robbanószerkezet robbant fel, miközben a konvoja Nazranban haladt. Jevkurov és testvére kórházba került, a sofőr és egy rendőr meghalt.

Borítókép: Andrej Csibisz (Fotó: Wikimedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.