Megdöbbentő videó a ljubljanai késes ámokfutóról

A rendőrség Ljubljana belvárosának forgalmas területén fékezett meg egy zavart fiatalembert, aki két késsel fenyegette az embereket – számolt be a Sloveniatimes.

Forrás: Mandiner2024. 03. 15. 12:22
Young man holding knife weapon in tunnel
Fiatal férfi kezében késsel fegyver az alagútban. Fotó: CAIA IMAGE Forrás: Science Photo Library via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség délután három óra körül kapta a bejelentést, hogy egy férfi, akinek mindkét kezében egy-egy kés van, a járókelőket fenyegeti a Bavarski Dvor egyik forgalmas buszmegállója mellett, Ljubljana főútvonalán, írta a Mandiner.

A rendőrök körbevették a férfit, és megpróbálták rábeszélni, hogy adja meg magát, de a férfi nem volt hajlandó együttműködni, ezért rohamrendőrök érkeztek a helyszínre egy rendőrségi tárgyalóval. Željko Car felügyelő azonosította a férfit, 

aki egy 23 éves ljubljanai lakos, és akinek 2020-ban volt már egy hasonló akciója.

A helyszínen készült videofelvételeken látható, amint a férfi, aki az arcán szemellenzőt viselt és hátizsákot cipelt, a rendőrökre irányítja a késeket, kiabál velük és fenyegeti őket. A rohamrendőrök kétszer is megpróbálták sokkolóval megfékezni a férfit, de nem sikerült. 

A férfi csak körülbelül egy óra elteltével dobta el a késeket, amikor egy rokona a helyszínre érkezett.

Az akció során egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi lehetséges indítékait az ellene indított nyomozás fogja megállapítani.

Borítókép: Fiatal férfi késsel (Fotó: AFP/Science Photo Library)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.