Milliókat loptak el Los Angeles történetének egyik legnagyobb készpénzrablásában + videó

A tolvajok filmbe illő módon, a páncélterem tetején keresztül hatoltak be egy készpénzraktárba, majd a riasztórendszert kiiktatva a széfet feltörték és 30 millió dollárt vittek el.

Forrás: Los Angeles Times2024. 04. 05. 15:37
Gold bar.
Illusztráció: Aranyrúd a müncheni Goldhaus Pro Aurum trezorjában. Fotó: Frank Hoermann Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár 30 millió dollárt (mintegy 11 milliárd forintot) is ellophattak egy betörés során egy készpénzraktárból a Los Angeles melletti San Fernando Valley-ben. A Los Angeles Times beszámolója szerint a betörők a páncélterem tetején keresztül hatoltak be, és feltörték a hatalmas széfet. A Los Angeles-i rendőrség munkatársa elmondta, hogy itt tárolták a régió vállalatainak készpénzét.

Az ABC-7 televíziós csatorna helikopterrel készített videófelvételén is látható egy nagy repedés az épület oldalán, amelyet egy lemezdarabbal fedtek le. A rendőrségi források megerősítették, hogy a betörők a tetőt és az épület oldalát is áttörték. A bonyolult és összetett lopás egy tapasztalt banda művének tűnik, és csak másnap derült ki, amikor a személyzet kinyitotta a széfet. 

Az ABC News hírcsatorna idézte a létesítmény egyik alkalmazottját, aki szerint az eset „olyan hihetetlen, hogy az ember nem is gyanítaná”. 

Teljesen tisztázatlan, hogy a tolvajok hogyan tudták kijátszani a rendkívül bonyolult riasztórendszert.

A bűncselekmény a hollywoodi filmeket idézi, és egy betöréssorozat része lehet. Két évvel ezelőtt tolvajok 100 millió dollár értékű ékszert loptak el egy benzinkútnál parkoló teherautóból. Júliusban pedig egy férfi lyukat vágott egy Venice Beach közelében lévő luxusborszaküzlet mennyezetén, és onnan 600 ezer euró értékben lopott el borokat.

Az eddigi legnagyobb készpénzlopás Los Angelesben 1997-ben történt, amikor 18,9 millió dollárt loptak el egy páncélozott pénztárból. A tolvajokat akkor elfogták.

Borítókép: Illusztráció: Aranyrúd a müncheni Goldhaus Pro Aurum trezorjában (Fotó: AFP/dpa/Frank Hoermann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.