Rendőröket öltek meg fegyveresek Oroszországban + videó

Két közlekedési rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek fegyveres támadók az Oroszországhoz tartozó Karacsáj- és Cserkeszföldön – közölte hétfőn a régió belügyminisztériumának sajtószolgálata.

Forrás: MTI2024. 04. 29. 10:02
Berlin in the morning Az orosz nagykövetség előtt egy villogó lámpás rendőrautó halad el.
illusztráció Fotó: Jörg Carstensen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közölte, hogy öt támadót a helyszínen likvidáltak. A sebesülteket kórházba szállították, ahol orvosi ellátásban részesítették őket. A Mara-Ajagji községben szolgálatot teljesítő rendőri egység elleni fegyveres támadásról először vasárnap éjjel adtak ki jelentést orosz hírügynökségek. 

A karacsáj-cserkesz belügyi beszámoló szerint egy VAZ–2109-es gépkocsiból robbanószerkezetet dobtak a posztoló rendőrök irányába, majd automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, az egyik bűnözőn pedig robbanószerkezet lépett működésbe, írta az MTI.

Az orosz nyomozó bizottság regionális parancsnoksága közölte, hogy a likvidált bűnözőket egy egy héttel korábban, szintén egy rendőri egység ellen elkövetett fegyveres támadás feltételezett résztvevőiként azonosították. 

Az április 22-i rajtaütésben két rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Szolgálati fegyvereiket a támadók magukkal vitték.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.