Sokkoló: Ötven évre ítélték azt a nőt, aki megfojtott egy terhes tinédzsert és kitépte a babát a méhéből

Egy chicagói nő kedden bűnösnek vallotta magát egy korábbi gyilkosságban és ötven évre ítélték amiért megfojtott egy 19 éves kilenc hónapos terhes nőt, hogy kivágja gyermekét a méhéből.

Forrás: NBC News2024. 04. 18. 13:51
A 46 éves Clarisa Figueroa és lánya, Desire, valamint Piotr Bobak, Figueroa pasija. (Fotó: AFP/Chicago Police Department) Fotó: Chicago Police Department Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészek szerint az 51 éves Clarisa Figueroa 2019. április 23-án egy kábellel fojtotta meg Marlen Ochoa-Lopezt, miután azzal csalta a házába, hogy ingyen ruhát ajánlott a babának – számolt be az NBC News.

Clarisa Figueroa fotója látható. A chicagói rendőrség három ember ellen emelt vádat 2019. május 16-án egy várandós tinédzser meggyilkolásával kapcsolatban, akinek a meg nem született gyermekét a halála után kivették a méhéből. (Fotó: AFP/Chicago Police Department)
Clarisa Figueroa fotója. A chicagói rendőrség három ember ellen emelt vádat 2019. május 16-án egy várandós tinédzser meggyilkolása miatt, akinek a gyermekét a halála után kivették a méhéből (Fotó: AFP/Chicago Police Department)

Figueroa ekkor hívta a 911-et, mondván, hogy szült, és a gyermek nem lélegzik

 – áll a jelentésben. A gyermek körülbelül két hónappal később meghalt.

Az áldozat férje, Yovanny Lopez, aki a gyermek apja is, angol és spanyol nyelvű nyilatkozatot olvasott fel a tárgyalóteremben, amelyben részletezte a család hihetetlen veszteségét. Beszélt a pár idősebb fiáról, Joshuáról is, aki „örökre elvesztette az édesanyját”.

A nyomozás szerint a tettes nem sokkal azután kezdte el tervezni az újszülött beszerzését, hogy felnőtt fia természetes halált halt. Figueroa állítólag elkezdte közölni a családjával, hogy terhes, és ultrahangos fotókat posztolt és egy feldíszített babaszobát is a Facebook-oldalára. A jelentés szerint 2019 márciusában lépett kapcsolatba a tettes az áldozattal egy terhes nőknek szóló közösségi oldalon.

Az Ochoa-Lopez eltűnését vizsgáló nyomozók megtudták, hogy a gyilkosság napján a nő a vádlott otthonába ment. Két héttel az eltűnése után találták meg a közelben parkoló autóját.

A tettes lánya elmondta, hogy édesanyja nemrég szült. A DNS-vizsgálatok azonban később megállapították, hogy a gyermek nem Clarisa Figueroáé. A nyomozók ezt követően találták meg az áldozat holttestét a Figueroa-ház előtt egy szemetesben. 

Különös csavar a morbid történetben, hogy a tettes becsapta barátját, hogy azt higgye, ő a gyermek apja, aki így kérésére kitakarította a tetthelyet. A férfit 2023-ban négy év börtönre ítélték az igazságszolgáltatás akadályozása miatt, míg a lányát harminc év börtönre ítélték, mert segített édesanyjának a gyilkosságban.

Borítókép: A 46 éves Clarisa Figueroa és lánya, Desire, valamint Piotr Bobak, Figueroa párja (Fotó: AFP/Chicago Police Department)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.