Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Biden kábítószer-függősége felhasználható ellene a bíróságon

Korlátozta a bíró a Hunter Biden elleni büntetőügyben az ügyészség által felhasználható bizonyítékok körét a tárgyalást előkészítő utolsó meghallgatáson pénteken.

Forrás: MTI2024. 05. 25. 5:58
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden beszélget a vendégekkel a Fehér Házban rendezett húsvéti tojásgurításon a déli gyepen 2024. április 1-jén Washingtonban.
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden beszélget a vendégekkel a Fehér Házban rendezett húsvéti tojásgurításon a déli gyepen 2024. április 1-jén Washingtonban. Fotó: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 3-án kezdődik a tárgyalási szakasza a pernek, amelyben Joe Biden fiának a többi között tiltott fegyverbirtoklásért kell felelnie korábbi kábítószer-függőségével összefüggésben.

Az ügyet Delaware államban tárgyaló bíró a Hunter Biden jelenlétében tartott előkészítő meghallgatáson részben eleget tett a védelem kérésének, hogy a szerintük az ügyhöz nem tartozó, az elnök fiának korábbi életmódjáról szóló tényeket zárják ki a bíróságon megemlíthető témák közül. Ide sorolták például azt, hogy Hunter Biden nagy összegeket költött „felnőtteknek szánt szórakoztató és internetes szolgáltatásokra, valamint eszkortszolgáltatásokra”, és azt sem tartják a bűnvádhoz tartozó témának, hogy a haditengerészettől milyen körülmények között bocsátották el Joe Biden fiát.

A bíró döntése nyomán a vádat képviselő különleges ügyész, David Weiss és beosztott ügyészei nem használhatják az „extravagáns életmód” kifejezést Hunter Biden korábbi életformájára.

A bíró ugyanakkor egyetértett azzal, hogy az ügyészek olyan bizonyítékokat terjesszenek elő a tárgyaláson, amelyek alátámasztják Hunter Biden kábítószer-függőségét. Az előzetes értesülések szerint az ügyészek felhasználnak majd az elnök fiának könyvében szereplő részleteket, valamint annak a laptopnak a tartalmát is, amelyet Hunter Biden egy számítógépszervizben hagyott, és amely azóta is politikai viták tárgya.

Az ügyészség szerint Joe Biden elnök fia 2018 őszén hamis nyilatkozatot tett egy lőfegyver megvásárlásakor kábítószer-fogyasztásával kapcsolatban, majd nem sokkal később a fegyver egy szemétgyűjtőbe került, ahol a hatóságok megtalálták. A fegyver eltüntetésében a bírósági iratok szerint Hallie Biden, Hunter Biden bátyjának özvegye segített, akivel akkor viszonya volt. Az amerikai szövetségi törvények kizárják a bizonyítottan kábítószerfüggő személyek számára a fegyvervásárlást.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden beszélget a vendégekkel a Fehér Házban rendezett húsvéti tojásgurításon a déli gyepen 2024. április 1-jén Washingtonban (fotó: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.