Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Biden rekordot döntött: 17 perc alatt 15 hazugság + videó

Ismét temérdek hazugságon kapták Joe Biden amerikai elnököt, ráadásul meglehetősen kevés idő alatt: egy 17 perces interjú során ugyanis közel egypercenként hagyta el száját valamilyen hazugság. A demokrata párti politikust az interneten már csak Pinokkióként emlegetik.

2024. 05. 11. 14:00
BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök köszönti támogatóit a Georgia állambeli Atlantában rendezett kampányeseményen 2024. március 9-én. Fotó: Jessica McGowan Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte már meseszerű Joe Biden legújabb alakítása, nem véletlenül kezdték el Pinokkiónak nevezni: az amerikai elnök ugyanis nemrégiben a CNN amerikai hírcsatorna munkatársának, Erin Burnettnek adott interjút, ám a mindössze 17 perces beszélgetés során 15 alkalommal kapták hazugságon.

Tehát Biden szinte percenként nem mondott igazat – hívta fel a figyelmet cikkében a New York Post amerikai konzervatív bulvárlap.

A cikk egyébként megemlíti, hogy „Biden olyan fantáziavilágot teremtett elnökségéről, amelyről a választók is tudják, hogy hamis”. De nézzünk is meg néhányat azok közül, amikben nem mondott igazat a világ egyik nagyhatalmának vezetője:

  • „Több mint 15 millió munkahelyet teremtettem, amióta elnök vagyok”: A lap szerint ez Biden egyik kedvenc valótlan állítása, ugyanis az elnök a Covid világjárvány végén lépett hivatalba, amikor az emberek elkezdtek visszatérni a munkaerőpiacra.
  • Herbert Hooveren kívül Trump az egyetlen elnök, aki több munkahelyet veszített el, mint amennyit létrehozott: Biden elődje azonban nem „veszített el” munkahelyeket, hanem a világjárvány következményeivel szembesült az Egyesült Államok.
  • Trumpról azt állította, ártani akar az amerikai egészségügynek, ám a republikánus politikus soha nem fogalmazott meg ilyen gondolatokat.
  • Az amerikai milliárdosok Biden szerint 8,3 százalékos adót fizetnek, a valóságban azonban 25,1 százalékos adóval kell számolniuk az érintetteknek.
  • Az amerikai elnök a gazdasági helyzet tekintetében sem túl naprakész: szerinte a gazdasági mutatók rohamosan emelkednek – úgy tűnik, megfeledkezett az inflációról, és az ingatlanárak megkétszereződéséről.
  • A közvélemény-kutatások téves adatokat közölnek, legalábbis azok, amelyek Biden népszerűségéről és politikájáról nem közölnek neki kedvező eredményeket.
  • Az amerikaiak jól keresnek – a statisztikai adatok azonban arra mutatnak rá, hogy azok közül, akik évente kevesebb mint 50 ezer dollárt keresnek, 76 százalék fizetésről fizetésre él.
  • Biden azt állította, „semmi értelme nem volt azt gondolni, hogy Iraknak nukleáris fegyverei vannak”. Amikor viszont az iraki megszállás napirenden volt, a jelenlegi amerikai elnök támogatta a műveletet.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök köszönti támogatóit a Georgia állambeli Atlantában rendezett kampányeseményen 2024. március 9-én (Fotó: MTI/EPA/Jessica McGowan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.