Komoly üzenet érkezett Pekingből + videó

Hszi Csin-ping kínai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön az ázsiai ország fővárosában találkozott.

Forrás: MTI2024. 05. 16. 8:55
Az orosz elnöki sajtóiroda által 2024. május 16-án közzétett fotón Vlagyimir Putyin (j) orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök kezet fog Pekingben. (Fotó: OROSZ ELNÖKI SAJTÓIRODA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai–orosz viszony nemcsak a két ország és a két nép alapvető érdeke, hanem a békét is szolgálja – mondta Hszi Csin-ping. Hozzátette „Kína kész együttműködni Oroszországgal, hogy […] támogassa a méltányosságot és az igazságosságot a világban”.

Az orosz elnöki sajtóiroda által 2024. május 16-án készített és közzétett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Hszi Csin-ping (j) Kína elnöke áll a pekingi hivatalos köszöntő ünnepségen. (Fotó: OROSZ ELNÖKI SAJTÓIRODA / AFP)
Az orosz elnöki sajtóiroda által 2024. május 16-án készített és közzétett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Hszi Csin-ping (j) Kína elnöke áll a pekingi hivatalos köszöntő ünnepségen (Fotó: AFP/Orosz elnöki sajtóiroda)

A mai kínai–orosz kapcsolat keményen kivívott, és mindkét félnek meg kell becsülnie és ápolnia kell

– szögezte le az orosz elnök. Ez a kapcsolat „a stabilitás tényezője a nemzetközi színtéren” – fűzte hozzá Putyin. Ez „nem opportunista és nem irányul senki ellen” – tette hozzá. 

Együtt támogatjuk az igazságosság elveit és a többpólusú valóságot tükröző, a nemzetközi jogon alapuló demokratikus világrendet

 – hangoztatta Vlagyimir Putyin.
Az orosz elnök csütörtökön érkezett a kínai fővárosba kétnapos látogatásra, amely az első külföldi útja legutóbbi beiktatása óta, és a második Kínában alig több mint hat hónapon belül.

Borítókép: Az orosz elnöki sajtóiroda által 2024. május 16-án közzétett fotón Vlagyimir Putyin (j) orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök kezet fog Pekingben (Fotó: AFP/Orosz elnöki sajtóiroda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.