Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Terrorpropaganda miatt ítéltek el egy magát palesztinnak valló menedékkérőt Ausztriában

A férfi a radikális iszlamista Hamász palesztin terrorszervezet propagandavideóit osztotta meg, esetenként kommentárokkal ellátva azokat.

2024. 05. 24. 17:49
bilincs
Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salzburgi tartományi büntetőbíróság terrorpropaganda miatt két év felfüggesztett börtönre ítélt egy magát palesztinnak valló menedékkérőt pénteken.

Az egyébként hontalan férfit azzal vádolták, hogy az Egyesült Államokban és Európai Unióban is terrorszervezetként nyilvántartott radikális iszlamista Hamász palesztin szervezet propagandavideóit osztotta meg, esetenként kommentárokkal ellátva azokat, illetve ilyen felvételeket állított össze.

A vádlott a perben elismerte bűnösségét. Az ítélet jogerős.

A férfi 2020 januárja és 2023 márciusa, vagyis a még a Hamász Izrael ellen október 7-én elkövetett terrortámadása előtt, a Facebookon és a Kwai videómegosztó oldalon felvételeket, képeket és iszlamista imádságdalokat tett közzé.

A 28 éves vádlott nemcsak a Hamász, de annak katonai szárnya, az al-Kasszám Brigádok, valamint az Oroszlánbarlang és az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű szélsőséges csoportok anyagait is megosztotta, illetve kommentálta. Ezen szerveztek mindegyike a zsidók elűzését tűzte ki célul Izrael egész területéről 

– ismertette az illetékes ügyész.

A Jordániában született és nevelkedett férfi azt állította magáról a bírósági tárgyaláson, hogy palesztin.

„Hibát követtem el” – mondta. „Nem tudtam, hogy mindez nem megengedett” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem politizál és tiszteletben tartja annak az országnak a törvényeit, ahol családjával él.  

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.