Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Tovább gyűlnek a bizonyítékok Biden hazugságára

Újabb bizonyítékot tett közzé az amerikai képviselőház pénzügyi bizottsága, amely azt támasztja alá, hogy a Fehér Ház hazudott, amikor azt állította, hogy Joe Biden amerikai elnöknek soha nem volt köze a fia, Hunter üzleti ügyeinek. Biden egy kínai energiacég több vezetőjével is találkozhatott.

2024. 05. 23. 9:05
Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia
Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kínai energiacég vezetőjével szervezhetett találkozót Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden apjának és nagybátyjának, James Bidennek – derül ki egy az amerikai képviselőház pénzügyi bizottsága által közzétett üzenetből.

Joe Biden amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek az üres széke a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságának Befolyással üzérkedés  Joe Biden közhivatali visszaéléseinek vizsgálata címmel tartott meghallgatásán a törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2024. március 20-án
Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden üres széke a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságának Befolyással üzérkedés  Joe Biden közhivatali visszaéléseinek vizsgálata címmel tartott meghallgatásán a törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2024. március 20-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Találkozhatnánk ma este korán. Az apám is New Yorkban lesz, és azt szeretné, ha részt vennék vele a Sandy Hook [iskolai lövöldözés emlékére tartott] megemlékezésen, és szeretném, ha a nagybátyámmal együtt találkozna veled, aztán te és én beszélhetnénk, tudasd velem, ha ez rendben van

– idézi a 2017 decemberében Liu Jadongnak, a kínai CEFC energiacég vezérigazgatójának küldött üzenetet a Fox News amerikai televíziós csatorna.

Hogy valóban létrejött-e a találkozó, azt nem lehet tudni, azonban a Fox kiderítette, hogy Joe Biden biztosan New Yorkban tartózkodott aznap este. A televíziós csatorna megkereste az ügyben a Fehér Házat, valamint Hunter és Jim Biden ügyvédeit, de nem kaptak választ.

Liu 2014 óta töltötte be a CEFC vezetői pozícióját, előtte a kínai külügyminisztériumban dolgozott.

Nem a fent említett lett volna az első eset, hogy Joe Biden a CEFC egy vezetőjével találkozott. Az ifjabb Biden egy korábbi üzlettársának, Rob Walkernek a képviselőházi bizottságok előtt tett tanúvallomásának átirata szerint  Joe Biden megjelent „a Four Seasons [Hotel] éttermében egy privát szobában” Washingtonban, és látogatása során közel egy tucat CEFC-hez kötődő vezetővel beszélt, köztük Dzsianming Je elnökkel, akinek Hunter Biden az egész Biden család nevében jókívánságait küldte egy hírhedt 2017-es e-mailben.

Nem csak Kínával üzletelt Hunter Biden

Mint arról beszámoltunk, az ifjabbik Biden a képviselőházi bizottságok előtt tett tanúvallomásában következetesen tagadta, hogy bármikor is bevonta volna az apját, azonban amit elismert, az épp az ellenkezőjét támasztja alá. Mint Hunter Biden elmondta, üzleti partnereivel való találkozóin kihangosította apja telefonhívásait, sőt üzleti ebédekre is meghívta őt, de szerinte ez a normális apa-fiú kapcsolat része.

A Fehér Ház az egyre gyűlő bizonyítékok dacára sem hajlandó elismerni, hogy Joe Bidennek köze lett volna fia külföldi üzleteihez. A képviselőház tavaly ősszel indította meg az alkotmányos felelősségre vonási (impeachment) eljárást az államfő ellen.

A vizsgálatot végző bizottság már meghallgatta Hunter Biden több korábbi üzlettársát, valamint testvérét, Jamest és fiát, Huntert is. A felügyelőbizottság elnöke, James Comer magát az elnököt is tanúskodni hívta, hogy adjon számot arról a 24 millió dollárról, amelyet a vizsgálat eddigi eredményei szerint a külföldi üzletekből szerezhetett a Biden család.

A képviselők nem csak kínai üzleti kapcsolatok ügyében vizsgálódnak, de Hunter Bidennek a Burisma ukrán energiacégben betöltött pozíciójával és az onnan érkező bevételekkel kapcsolatban is. Míg Hunter Biden a képviselőház előtti tanúvallomásában elismerte, hogy apja együtt ebédelt az ukrán energiacég egyik vezetőjével, egy néhány nappal ezelőtti interjúban már 

letagadta, hogy bemutatta volna őket egymásnak − írja a New York Post amerikai napilap.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.