Belarusz felkészült az atomfegyverek bevetésére

Nem sok jót jeleznek az Oroszországgal közösen végrehajtott hadgyakorlatok.

Forrás: MTI2024. 06. 12. 18:41
Az orosz védelmi minisztérium videójáról készített képen orosz katonák robotrepülõgépet készülnek egy hadihajóra helyezni a nem hadászati nukleáris erõk orosz-fehérorosz hadgyakorlatának második szakaszában egy nem megnevezett oroszországi helyszínen 2024. június 12-én. Fotó: - Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Oroszországgal közösen a nem hadászati atomfegyverekkel végrehajtott hadgyakorlatok megmutatták, hogy a belarusz fegyveres erők felkészültek különleges atomfegyver alkalmazására – közölte Pavel Muravejka vezérőrnagy, vezérkari főnök szerdán. A tábornok hangsúlyozta, hogy az ilyen kiképzések, illetve a nem hadászati atomfegyverekkel kapcsolatos fontos kérdések kidolgozása a felkészültség és a potenciál növelésének egyik módja.

Mint mondta, elemzik az eredményeket, de máris biztonsággal kijelentheti, hogy a belarusz fegyveres erők alegységei és szakaszai felkészültek a különleges atomfegyver alkalmazására.

A tábornok kijelentéseit a belarusz védelmi minisztérium sajtószolgálata idézte. A vezérőrnagy elmondta, hogy a hadgyakorlatban az Iszkander rakétarendszerek és a légierő vettek részt. Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy megkezdődött a nem stratégiai atomfegyverekkel végzett hadgyakorlat második szakasza, amelynek során közösen felkészítik az orosz és belarusz fegyveres erőket a nem stratégiai atomfegyverek harci bevetésére.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium videójáról készített képen orosz katonák robotrepülőgépet készülnek egy hadihajóra helyezni a nem hadászati nukleáris erők orosz–belarusz hadgyakorlatának második szakaszában egy nem megnevezett oroszországi helyszínen 2024. június 12-én (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.