Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ennyibe kerülnek az Oroszországgal szemben hozott szankciók nekünk

Az Európai Unió 2021 és 2023 között több mint 630 milliárd dollárt költött az orosz gáz pótlására, majdnem annyit, mint korábban nyolc év alatt orosz energiahordozó vásárlására.

2024. 06. 08. 12:27
Igor Szecsin, a Rosznyeft orosz olajipari óriáscég vezérigazgatója Mikhail Mishustin orosz miniszterelnök és Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani katari miniszterelnök és külügyminiszter találkozóján Moszkvában 2023 júniusában. (Fotó: Dmitrij Asztahov / Szputnyik / AFP)
Igor Szecsin, a Rosznyeft orosz olajipari óriáscég vezérigazgatója Mikhail Mishustin orosz miniszterelnök és Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani katari miniszterelnök és külügyminiszter találkozóján Moszkvában 2023 júniusában. (Fotó: Dmitrij Asztahov / Szputnyik / AFP) Fotó: Dmitrij Asztahov / Szputnyik / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió 2021 és 2023 között több mint 630 milliárd dollárt költött az orosz gáz pótlására. Igor Szecsin, a Rosznyefty vezetője a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon (SPIEF) értékelte a régió kiadásait – idézte őt a Vesti csatorna. A vezető szerint az EU két év alatt majdnem annyit költött, mint korábban nyolc év alatt orosz energiahordozó vásárlására.

Korábban Holly Eliatt, az amerikai CNBC rovatvezetője azt mondta, hogy Oroszország arra használja az SPIEF-et, hogy új kapcsolatokat alakítson ki számos ázsiai, afrikai és latin-amerikai országgal, valamint hogy megerősítse az együttműködést az orosz olaj és gáz kelet-európai, szlovákiai és magyarországi vásárlóival. Eliatt szerint a Nyugatot bosszantja, hogy Oroszországnak sikerült a szankciókkal és a kereskedelmi korlátozásokkal az új valósághoz igazítania gazdaságát, többek között az olaj- és gázszektorban – írja a Lenta.ru

Borítókép: Igor Szecsin, a Rosznyefty orosz olajipari óriáscég vezérigazgatója Moszkvában 2023 júniusában (Fotó: Dmitrij Asztahov/Szputnyik/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.