Folytatódnak a gyilkosságok

Ismét megöltek egy polgármestert a délnyugat-mexikói Guerrero államban, egy héten belül a másodikat – jelentették be a latin-amerikai ország hatóságai helyi idő szerint szombaton.

Forrás: MTI2024. 06. 23. 6:52
A Nemzeti Gárda tagjai őrséget állnak a Törvényszéki Orvosi Szolgálat (spanyolul SEMEFO) épülete előtt
A Nemzeti Gárda tagjai őrséget állnak a Törvényszéki Orvosi Szolgálat (spanyolul SEMEFO) épülete előtt Fotó: Francisco ROBLES / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Acacio Florest, Malinaltepec polgármesterét egy őslakos faluba tett látogatása során ölték meg, alig néhány nappal azt követően, hogy egy másik, az államban található település polgármesterét is lelőtték.
Mexikóban legkevesebb 34 jelöltet, illetve megválasztott tisztségviselőt gyilkoltak meg a június 2-i választásokat megelőző kampány idején és a voksolást követően a Data Civíca nevű emberi jogi szervezet adatai szerint.
Tavaly csaknem kétezer ember vált gyilkosság áldozatává a rossz közbiztonságáról hírhedt Guerrero államban.

Borítókép: A Nemzeti Gárda tagjai őrséget állnak a Törvényszéki Orvosi Szolgálat épülete előtt (Fotó: AFP/Francisco Robles)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.