Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hitlert éltették Amerikában az Izrael-ellenes tüntetésen

Új szintre emelték az antiszemita gyalázkodást az Izrael-ellenes tüntetők New Yorkban. A Nova zenei fesztiválon emlékező kiállításnál éltették az október 7-i vérengzést, majd egy metró utasait zaklatták.

2024. 06. 12. 7:41
Izrael-ellenes tüntetés New Yorkban (Fotó: MTI/AP/Andres Kudacki) Fotó: Andres Kudacki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász palesztin terrorszervezet által Izrael ellen elkövetett október 7-i terrortámadást éltették New Yorkban, a Nova zenei fesztiválon történt vérengzésre emlékező kiállításnál − számolt be róla a The Times of Israel izraeli napilap. Egy a közösségi médiában terjedő videón hallható, hogy egy férfi azt ordította az emlékezőknek:

Bárcsak itt lenne Hitler, mindannyiótokat kiirtana.

Később egy metrószerelvény utasait zaklatták az Izrael-ellenes tüntetők. Egyikük azt kérdezte az utasoktól, hogy van-e köztük cionista, mert ha igen, annak itt az esélye, hogy leszálljon – írja a The New York Post amerikai napilap.

Az amerikai nagyvárosban mindennaposak az Izrael-ellenes demonstrációk, amelyek nemegyszer torkollnak erőszakba. Október óta közel háromezer embert tartóztattak le az ilyen megmozdulásokon – közölte a város polgármestere, Eric Adams.


Borítókép: Izrael-ellenes tüntetés New Yorkban (Fotó: MTI/AP/Andres Kudacki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.