Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kennedy: Antidemokratikus a Demokrata Párt stratégiája, hogy Trump elnököt a tárgyalóteremben veri meg

„Ez novemberben visszaüt. Még rosszabb, hogy mélyen antidemokratikus.”

2024. 06. 01. 8:09
Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt beszél egy kampányrendezvényen
Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt beszél egy kampányrendezvényen Fotó: JOSH EDELSON / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt kemény szavakkal szólt Biden elnökhöz és a Demokrata Párthoz, miután Trump volt elnököt bűnösnek találták csütörtökön a New York-i büntetőperben.

Kennedy, aki egy szálka a demokraták szemében, az X-en egy bejegyzésében azt írta, hogy az ítélet végül „visszaüt”, és azzal vádolta korábbi pártját, hogy megpróbálja lerombolni a demokráciát.

A Demokrata Párt stratégiája az, hogy Trump elnököt a tárgyalóteremben veri meg, nem pedig az urnáknál. Ez novemberben visszaüt. Még rosszabb, hogy mélyen antidemokratikus 

– írta bejegyzésében Kennedy.

Miközben Kennedy nem kímélte Donald Trump volt elnököt sem, mint írta ő ellene is indul, mert az ő politikájával sem ért egyet, a Biden-adminisztrációt egyenesen a demokrácia lerombolásával vádolta meg.

„Amerika megérdemel egy elnököt, aki anélkül tud győzni az urnáknál, hogy veszélyeztetné kormányunk hatalmi ágak szétválasztását, vagy fegyverekkel erősítené a bíróságokat. Nem mentheti meg a demokráciát azzal, ha előbb lerombolja. A demokraták attól tartanak, hogy veszíteni fognak a szavazófülkében, ezért inkább Trump elnök után mennek a tárgyalóteremben.”

 

Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt beszél egy kampányrendezvényen (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.