Kiskorút erőszakolt meg a migráns, mégsem kell börtönbe mennie

Az ecuadori férfi hiába követett el nemi erőszakot, bizonyos feltételek mellett mégis szabadlábon maradhat.

2024. 06. 28. 14:26
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos ítéletet hozott az egyik bíróság a dél-spanyolországi Murciában. Egy 30 éves ecuadori állampolgár a bíró előtt ismerte el, hogy megerőszakolt egy 17 éves lányt, mégsem kell végül börtönbe mennie.

A törvényszék ugyanis a férfi védőügyvédje és az illetékes minisztérium megállapodása után úgy döntött, hogy felfüggeszti a korábban meghozott börtönbüntetésről szóló ítéletet. Ennek pedig az az oka, hogy az agresszor hajlandó volt vállalni, hogy részt vesz egy egészséges szexualitásra nevelő tanfolyamon, valamint hogy öt éven belül nem követ el újabb bűncselekményt.

A szexuális erőszak 2022 áprilisában történt Murcia város Atalayas szabadidős övezetében. A férfi és a barátja az egyik szórakozóhelyen találkozott a 17 éves áldozattal, akivel iszogattak és táncoltak. Hajnali három óra körül elhagyták a helyiséget, majd a férfi a kocsijához vitte a lányt, ahol szexuálisan bántalmazta, végül magára hagyta őt a járműben és visszament a diszkóba. A bíró az eljárás végén úgy ítélte meg, hogy bár a kiskorú az elfogyasztott alkohol miatt nem volt beszámítható, a férfi az akarata ellenére közösült vele, így bűnösnek nyilvánította.

Borítókép: Illegális migránsok Spanyolországban (Fotó: AFP/Desiree Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.