Legalább harmincnégy ember halt bele, hogy mérgező szerből készült felest ivott

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket – közölték csütörtökön hivatalos források.

Forrás: MTI2024. 06. 20. 17:11
Serbian,Traditional,Drink,Rakija,Close,Up
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens az állam Kallakuricsi nevű körzetében történt, a körzet egyik tisztségviselője, M. Sz. Praszant pedig azt mondta: többen súlyos állapotban vannak, így a halottak száma több is lehet.

A Press Trust of India hírügynökség úgy tudja, az áldozatok metanolt (metil-alkohol, faszesz) tartalmazó alkoholt ittak.

Mutuvel Karunanidi Sztálin, Tamilnádu miniszterelnöke az X-en szerdán bejelentette, hogy az ügyben már többeket őrizetbe vettek, és leszögezte: a társadalmat ilyen súlyosan romboló bűncselekményekre "vasököllel fognak lesújtani".

Indiában sokan halnak meg illegálisan, illetve szakszerűtlenül készített alkohol miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegeiből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből, például növényvédő szerekből keverik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.